Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Zeytincilik sektörüne bayan eli değdi

Zeytincilik sektörüne bayan eli değdi

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik Belgesi'ne sahip Demet Öğrenir, iş hayatına adım attı.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik Belgesi’ne sahip Demet Öğrenir, iş hayatına adım attı.
Total Akaryakıt Erdek Şubesi işletmecisi aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda Erdek Belediyesinde meclis üyeliği görevlerinde bulunan Yılmaz Öğrenir’in eşi olan Demet Öğrenir Nefs-i Ala markası adıyla zeytinyağı ile zeytinyağlı sabunları piyasaya sundu.
Erdek’te zeytinyağı sektörüne adım atan ilk bayan unvanını elde eden Demet Öğrenir, hangi sektör olursa olsun markalaşmanın önemli olduğuna vurgu yaptı.
Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı`nın teşviki ve desteği ile 2013 yılında bu sektöre atıldığını söyleyen işkadını Demet Öğrenir, "İlçemizde çok sayıda aile zeytincilik ile geçini-yor. Ancak, ne yazık ki piyasada Erdek Zeytini adıyla bir ürün göremiyoruz. 

Artık, gerek Erdek Zeytini gerekse Erdek Zeytinyağını hem ülkemizde hem de yurt dışında tanıtımına başlamaktır. Bu hedefimizin gerçekleştirilmesi markalaşmaktan geçer.” dedi.
Geçtiğimiz yıl Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı`nın kendisine verdiği destekle markalaşma yolunda adım attığını ve Nefs-i Ala markası adıyla piyasaya zeytinyağı satışına başladığını belirten Demet Öğrenir, Erdek’te ilk tescilli zeytinyağı markasını piyasaya sunmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti.
Zeytinyağların hijyenik çalışmalarla modern tesislerde üretildikten sonra müşterilerin sofrasına ulaştırıldığını kaydeden Öğrenir, “Soğuk sıkma sistemi ile çıkarttığımız zeytinyağlarımızı şeffaf cam şişelere dolumu nu yaparak satışa sunuyoruz. Bunu yapmamızın nedeni hem sağlık hem de zeytinyağımıza duyduğumuz güvenden kaynaklanıyor" bilgisi verdi.
Nefs-i Ala zeytinyağlarını Erdek`in ismi ile tüm Türkiye piyasasına sunmayı planladıklarını dile getiren Demet Öğrenir, ilçemizde zeytincilikle geçimini sağlayan herkesin öncelikle markalaşmaya önem vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Haber : Taygun Ertan



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı