Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Zeytinciler dernek kuruyor

Zeytinciler dernek kuruyor

Geçici yönetim kurulunda Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı da var

Zeytin sektöründe yaşanan sorunları çözmek amacıyla Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği kuruluyor.
Marmarabirlik´in öncülüğünde kurulması planlanan dernekte Uludağ Üniversitesi akademisyenleri, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Bilecik-Osmaniye ve Adapazarı-Pamukova´daki ziraat odaları, ticaret borsaları ve ticaret sanayi odaları yer alacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, sektörde faaliyet gösteren üretici ve sanayicileri aynı çatı altında toplayıp, sorunlarını çözmek amacıyla dernek kurmaya karar verdiklerini belirtti 

?Sektörün en önemli sorunları arasında ağaç başına verimliliğin düşük olması, kilogram başına maliyetlerin yükselmesi, bilinçsiz üretim ve merdiven altı üretim geliyor. Özellikle merdiven altı üretim, haksız rekabete yol açıp, hem üretim, hem de tüketimi baltalıyor? dedi. Sektörün geleceği için dernek çatısı altında üretici ve sanayicinin birlikte hareket edeceğini vurgulayan Asa, ?Marmarabirlik olarak bu derneğin sonuna dek arkasında olacağız. Amacımız, üreticinin ve sanayicinin sorunlarının çözümüne katkı sağlamaktır? diye konuştu.
GEÇİCİ YÖNETİMDE ÖZLEM SARI DA VAR
Dernek için geçici yönetim kurulu da oluşturuldu. Yönetimde, Marmarabirlik´i temsilen Hidamet Asa, Uludağ Üniversitesi´nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Başar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası´nı temsilen Hasan Gürses, Bursa Ticaret Borsası´nı temsilen İbrahim Özhan, Karacabey Ticaret Borsası´nı temsilen Mutlu Demir, Erdek Ticaret Odası´nı temsilen Özlem Sarı, Bandırma Ticaret Borsası´nı temsilen Halit Sezgin, Gemlik Ziraat Odası´nı temsilen Ali Çelik ve Mudanya Ziraat Odası´nı temsilen Raif Döner yer aldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Zeytinciler dernek kuruyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli