Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Zeytinci üreticileri dernek kuruyor

Zeytinci üreticileri dernek kuruyor

Zeytin üreticilerine ait dernekleşme görüşmelerinin yapıldığı toplantıda söz alan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, dernek kurulmasını güzel bir proje olarak değerlendirdiklerini belirterek, destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Zeytin üreticilerine ait dernekleşme görüşmelerinin yapıldığı toplantıda söz alan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, dernek kurulmasını güzel bir proje olarak değerlendirdiklerini belirterek, destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Marmarabirlik öncülüğünde Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ´daki ilçe ziraat odaları, ticaret borsaları ve ticaret sanayi odalarının katılımıyla üreticiyi ve sektörü temsil eden bir dernek kurma kararı alındı.
Kurulun dernek, sektörün gelişimi ve üreticinin sorunlarını çözmek için faaliyet gösterecek.
Üreticinin sorunlarının çözümü için çatı kuruluş oluşturmak amacıyla Marmarabirlik, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ´da faaliyet gösteren ziraat odaları, ticaret borsaları ve ticaret sanayi odaları, zeytin üreticileri ve sektörü temsil eden bir dernek kurulması için görüş birliğine vardı.
Oda ve borsa başkanları, dernek ile ilgili çalışmaları değerlendirmek üzere Marmarabirlik´in Başköy´deki Entegre Tesisleri´nde bir araya geldi. Toplantıda, derneğin Bursa merkezli olmasına karar verilirken, taslak tüzük çalışmaları ele alındı, geçici yönetim kurulu belirlendi.
Asa: ?Aynı geminin içindeyiz?
Toplantıda görüşlerini açıklayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, sektörün geleceği için güç birliği oluşturmak gerektiğine dikkat çekti.
?Hepimiz aynı geminin içindeyiz? şeklinde konuşmasını sürdüren Asa, ?Sektör sorunlarının çözümü için bölgede her kesimi temsil eden resmi bir oluşuma ihtiyacımız var. Bunun için öncelikle yasal bir zeminde buluşmamız gerek. Bir an önce harekete geçerek bir dernek oluşumuna gitmeliyiz. Yapacağımız çok iş var. Başta sofralık zeytine teşvik verilmesi, DİR kapsamında ithalata izin verilmemesi, ihracatın daha fazla desteklenmesi gibi önemli konular bizleri bekliyor.? diye konuştu.
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, Gemlik zeytininin dünyaya tanıtılmasında Marmarabirlik´in büyük katkıları olduğuna işaret ederek, ?Kaliteli zeytin yetiştirirsek müstahsil daha çok kazanır. Bunun için de hep birlikte üreticiyi korumak, kollamak gerek.? dedi.
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu, Marmarabirlik önderliğinde oluşturulacak bir çatı kuruluşun, sektörde üretimden satışa, festivalden fuara kadar büyük fayda sağlayacağını söyledi.
İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede, ?Dernek kurulduktan sonra Marmarabirlik daha fazla güçlenecek. Festival ve fuarlarda kuracağımız ortak platformlarda Marmarabirlik ürünleri de tanıtılacak.? dedi.
Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, ?Dernek kurulmasını güzel bir proje olarak değerlendiriyoruz. Destek vermeye hazırız.? açıklamasında bulundu.
Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, kurulacak derneğin sektörün gelişimi için önemli bir adım olduğunu belirterek, ?İlçeler arasında isim rekabetine girmeden Gemlik zeytinine sahip çıkalım.? dedi.
Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, dernek kurulması ile birlikte dünyadaki iyi örneklerin bölgede de hayata geçirilebileceğini ifade etti. Gemlik zeytininin dünyada aranan bir marka haline gelmesi için Marmarabirlik´e destek verilmesi gerektiğini ifade eden Bursa Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, ?Yeni bir dernek oluşumu Marmarabirlik´e katkı sağlayacaksa kuralım? ifadelerini kullandı.
Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, kurulacak dernek sayesinde özellikle üreticiler adına lobi faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda daha kolay sonuca ulaşılacağını kaydetti.
Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, kurulacak derneğin Marmarabirlik´e zarar vermeyeceğini tam tersine katkı sağlayacağını öne sürdü.
Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir ve Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör´de kurulacak derneğe destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Oluşturulan geçici yönetim kurulu, önümüzdeki süreçte Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ´daki il oda ve borsa başkanlarını da ziyaret edecek.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli