Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Zeytin üreticisine sulama desteği

Zeytin üreticisine sulama desteği

Erdekte sulanamayan zeytin bahçelerinin sulanmasında kullanılmak üzere 10 bin metre sulama borusu alındı.

Erdek Belediyesi tarafından satın alınan bahçe sulama boruları, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı`na teslim edildi.
Erdek Delikler Mevkii olarak bilinen bölgede bulunan akarsuya bağlanacak olan sulama boruları sayesinde, Oduncu Yolu, Palata Üstü ve Kızaran Dere Mevkilerinde bulunan zeytinliklerin sulama sorunu ortadan kalkmış oluyor.
Konu hakkında Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada, "3 yıldır İl Özel İdaresinden talep ettiğimiz hibe sulama borularını Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan ve İl Genel Meclisi Üyemiz Sayın Hikmet Onay`ın girişimleri ile geçtiğimiz günlerde teslim aldık. Zeytin Hasatından sonra sulama sistemimizi Erdek Belediyesi`nin desteği ile kuracağız.
Baştarafı Sahife 1'de Kaymakamımız İsmail Kaygısız`ın da desteği inkar edilemez" ifadelerine yer verildi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ise "Erdek zeytin üreticisi birçok olanağa rağmen susuzlukla mücadele ediyordu. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı kendi imkanları ile çözüm üretme girişimleri ne yazık ki çözümsüz kalmıştır. Bizden destek istediklerinde ise bu isteklerini yerine getirebilmek için temaslarda bulunduk. Zeytin üreticimizin ve çiftçimizin bu ihtiyacının hızla giderilmesi için çalışmalara başladık. İlk etapta İl Özel İdaresi`nden 10bin metre sulama borusunu hibe olarak alınmasını hızlandırdık. İkinci etap ise sulama sisteminin kurulmasını yapmak olacak. Zeytincimizi bekletmeden kış aylarında bu projeyi de tamamlayıp Oduncu Yolu, Palata Üstü ve Kızaran Dere Mevkilerindeki Zeytinliklerimizi suya kavuşturacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli