Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytin toplama ücreti belirlendi

Zeytin toplama ücreti belirlendi

Erdek'te zeytin hasadına başlanırken, işçi yevmiyeleri de belirlendi

Erdek Ziraat Odası, 2023-2024 sezonu zeytin toplama işçi ücretlerini günlük 400 ila 500 lira olarak belirledi. 

Erdek Ziraat Odası, bu yılki zeytin hasat mevsimine ait zeytin toplama işçilik günlük yevmiye miktarlarını belirledi. 

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl tarafından yapılan açıklamada, "2023/2024 zeytin hasat dönemine girdiğimiz şu günlerde zeytin üreticisinin çalışan kadın ve erkek yevmiyeleri konusunda yapılan piyasa araştırmasında hasat döneminde kadın 400 lira, erkek 500 lira, büyük makine kullanan 750 lira, gece seçmesi 100 lira olarak belirlenmiştir." ifadelerine yer verildi. 

ÜRÜN ALIM FİYATLARINDAN MEMNUNUZ

Marmarabirlik tarafından açıklanan ürün alım fiyatlarından memnun olduklarını dile getiren Saçıl "Ürün alım fiyatlarına gelince; biz de maliyet çıkarmıştık, aşağı yukarı, Marmarabirlik’in kg maliyet ile bizim çıkardığımız maliyet örtüşüyor. Ürün alım fiyatlarından memnunuz. Ancak çiftçilerimizin ürün bedellerinin son %50 alacaklarını Marmarabirlik'i olumsuz etkilemeyecek bir şekilde erken ödenmesini istiyoruz. Marmarabirlik bizim göz bebeğimizdir. Marmarabirlik'in ayakta durması demek, üreticinin ayakta durması demektir. Marmarabirlik üreticiye gübre, sigorta, ilaç, yakıt ve kasko desteğinde bulunmuş olup önümüzdeki yıllarda bu desteklerin artarak devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

UÇAKLA İLAÇLAMA GERİ DÖNMELİ

Zeytin sineğine karşı havadan uçakla ilaçlamanın mutlaka geri gelmesi gerektiğini işaret eden Saçıl "Çiftçilerimiz uçakla ilaçlamada hem mazot hem de ilaç maliyetinden kurtulacak. Diğer yandan fazla ilaç atmamız insan sağlığı açısından da oldukça tehlikeli. Uçakla ilaçlama daha verimli ve ekonomik olacağından mutlaka geri dönmeli. Zeytin sezonunun Marmarabirlik'e ve tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, bereketli bir sezon temenni ediyorum" diyerek sözlerine ekledi.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Zeytin toplama ücreti belirlendi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı