Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Zeytin sineğine 2. ilaçlama da yapıldı

Zeytin sineğine 2. ilaçlama da yapıldı

Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği tarafından, bölgemizdeki zeytin ürünü zeytin sineğine karşı havadan ilaçlama yapıldı.
Erdek Kaymakamı aynı zamanda Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği Başkanı İsmail Kaygısız, Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çalışanları Ziraat Mühendisleri tarafından zeytin sineği kapanlarında yapılan sayımlar üzerine, ilaçlama kararı alındığı söyleyip, zeytin sineği ve zeytin zararlılarına karşı havadan 2. Aplikasyon ilaçlamanın başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

20-21 Eylül tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gün devam eden havadan uçakla ilaçlama çalışmalarında, Erdek, Marmara ve Edincik bölgelerindeki tüm zeytinlik alanların zeytin sineğine karşı ilaçlama işleminin tamamlandığını bildirildi.
Kaygısız, havadan uçakla ilaçlama çalışmalarının Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin nezaretinde yapıldığını açıkladı.



Anahtar Kelimeler:
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı