Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytin sineği için toplanıldı

Zeytin sineği için toplanıldı

Zeytin sineği mücadelesini Büyükşehir üstlendi

Balıkesir Genelindeki tüm zeytinlik alanlar, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği tarafından ilaçlanırken, maliyet Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'un öncülüğünde, Balıkesir'de zeytin sineği mücadelesi yapılmayan bir tek zeytinlik alan bırakılmayacak.
Birlik Başkanlığını Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız'ın yürüttüğü Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği'nde yapılan tüzük değişikliği neticesinde üye belediye başkanlığı meclislerinin belirlediği meclis üyeleri ve belediye başkanları ilk kez bir araya geldi.
İlçemiz Kaymakamı Kaygısız'ın başkanlığında gerçekleşen Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği toplantısında, gidilen tüzük değişikliğinden dolayı Bandırma-Erdek-Marmara ve Büyükşehir Belediyesi adına Havran İlçe Belediyelerinden birer üye meclise katıldı.                   
30 Mart 2014 tarihinden sonra Balıkesir'in Büyükşehir statüsüne geçmesinden dolayı, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği Encümen üyeliğine, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'un vekalet verdiği GMKA Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen birlik meclis toplantısına katılırken, Büyükşehir adına Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy birlik encümenine girerken, diğer üç üye Bandırma-Erdek ve Marmara İlçe Belediyelerinin başkanlarından oluştu.
Düzenlenen toplantı sonrası basına bilgi veren Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Güney Marmara Bölgesindeki tüm zeytinlik alanlarda Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği tarafından zeytin sineğine karşı mücadele yapılıyordu, yine Balıkesir Körfez Bölgesinde de zeytin sineğine karşı mücadele Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği'nce yürütülürken geçen yıl kapatıldı” diye konuştu.
Bu seneki zeytin sineği zararlısına karşı havadan uçakla mücadele edilebilmesine yönelik, birlik olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başvuruda bulunulduğunu bildiren Kaymakam Kaygısız, tüm il genelinde zeytin sineği mücadelesini üstlenen Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele birliğince gerçekleşecek 3 ilaçlama karşılığının ise maliyetinin yaklaşık 1 milyon lirayı bulabileceğini kaydetti.
Geçen yıl zeytinde yok yılı olduğundan, birliğin mali imkanlarının 2014 yılında zeytin ilaçlamasına yetmeyeceğini, dolayısıyla bu işin mali yükünü tamamen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin üstleneceği bilgisi veren Kaygısız, bu uygulamadaki hedefin zeytinde rekolte miktarının arttırılması olduğunu sözlerine ekledi.       
 Özel Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false