Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytin ödemeleri Şubat ve Mayıs'ta

Zeytin ödemeleri Şubat ve Mayıs

Marmarabirlik, üreticiye olan bakiye ürün borcunun yarısını 15 Şubat, diğer yarısını da 17 Mayısta ödeyecek

Marmarabirlik, 2012-13 ürün alım kampanyasını kapattı. Kampanya boyunca toplam 137 milyon lira değerinde 44 bin 500 ton sofralık zeytin alan ve ürün bedellerinin 68 milyon lirasını peşin ödeyen Marmarabirlik, kalan bedeli de 15 Şubat ve 17 Mayıs 2013 tarihlerinde iki eşit taksitte ödeme kararı aldı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, birlik tarihinin en yüksek bedelli ürün alımının yapıldığını belirterek, "Üretici ortaklarımızın bakiye alacaklarının yarısı 15 Şubat, diğer yarısını da 17 Mayıs tarihinde ödeyeceğiz. Bu ödemeyi birliğimizin özkaynaklarıyla yapacağız ve kesinlikle kredi kullanmayacağız. Çünkü kullanacağımız kredinin faizi de üreticimizin cebinden çıkmış olacak. Bu nedenle kesinlikle bu yola başvurmayacağız" dedi.
Başkan Asa, kampanya öncesi verilen rekolte beyannamelerinin kendilerini yanılttığını belirterek, "Planladığımızdan fazla ürün aldık. Şu anda stoklarımız 62 bin tona ulaştı. Bu nedenle, arz talep dengesine de bakarak önümüzdeki kampanyada sınırlı alım söz konusu olabilir. Ayrıca, ürünün gerçek değerinin ortaya çıkması için avans fiyatla alım yapacağımızın da bilinmesi gerekiyor" diye konuştu.
Hidamet Asa, bir yandan da pazarlamaya önem veridklerini, yurtiçi ve yurtdışında toplam 35 bin ton ürün satmayı hedeflediklerini bildirdi. Asa bunun 7 bin tonunu yurtdışına, sadece 6 bin tonunu yeni bayi yapısı üzerinden Avrupa ülkelerine satacaklarını anlattı.
Marmarabirlik Başkanı Asa, üretici ortakların yaşadığı sıkıntıyı bildiklerini, bunu hafifletmek için de uygun koşullarda gübre ve zirai ilaç teminine çalıştıklarını söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false