Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

?Zeytin sineği? ile doğal mücadele"

?Zeytin sineği? ile doğal mücadele

Erdek Belediye ve S.S. 162 sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sarı, ?zeytin sineği? ile mücadele konusunda yarasalardan yararlanmayı düşündüklerini belirtti.

Erdek Belediye ve S.S. 162 sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sarı, ?zeytin sineği? ile mücadele konusunda yarasalardan yararlanmayı düşündüklerini belirtti. Zeytin sineğinin, zeytinin en büyük düşmanı olduğuna dikkat çeken Sarı, şunları söyledi:
?Zeytin sineğinin de en büyük düşmanı, yarasalardır. Yarasaların, zeytin sineğini yiyerek yol ettikleri bilimsel bir gerçek. Balıkesir´in Havran ilçesinde, yarasaların yaşaması için yapay mağaralar yapıldı. Biz de, zeytin ürününün bol olduğu Kapıdağı´nda, bu şekilde yapay mağaralar gerçekleştirmeyi ve ilaçlı mücadelenin yanı sıra zeytin sineği ile doğal mücadeleyi de sürdürmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapacağız.?
Başkan Sarı, 5 binin üzerinde ortağı bulunan S.S. 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin bilimsel çalışmalarla zeytin rekoltesi ve kalitesini artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Zeytin sineği doğal mücadele
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false