Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zeytin Kooperatifi´nde mali kongre

Zeytin Kooperatifi´nde mali kongre

Başkan Hüseyin Sarı: ?Zeytin, Erdek´in ekmek teknesidir?

Marmarabirlik´e bağlı 8 kooperatiften biri olan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin 2014-2015 yılı olağan mali genel kurulu yapıldı.
Recep Eren´in divan başkanlığı, Nimet Kalafat ve İbrahim Beyoğlu´nun yazmanlıklarında gerçekleşen genel kurula, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Genel Müdür İbrahim Minareci de katıldı.
Toplantının açış konuşmasını, 5100 ortağa sahip bulunan Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yaptı. Kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi veren Sarı, geçen yıl 1 milyon 530 bin lira zarar ettiklerini belirtirken, şunları söyledi:
?Kooperatifimiz, 1952 yılında kuruldu. Marmarabirlik ise 1954 yılında üreticinin hizmetine girdi. Erdek Kooperatifi olarak Marmarabirlik´in üç kurucu ortağından biriyiz. Zeytin, Erdek´in ekmek teknesidir. 

Kooperatif başkanlığı, en çok heyecan ve sorumluluk duyduğum görev. Yerel yönetimin başında olmaktan bile zor. Artık zeytinciliği bilimsel yapmamız gerekiyor. Bu konuda da ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu arada, Kapıdağ Yarımadasının toprak haritalarını da hazırlatıyoruz.?
Toplantıda, yönetim kurulu çalışma programı ile bilanço ve gelir tablolarının incelenip, müzakeresi ve oya sunulması, yönetim kurulunu ibrası, Gümrük ve Tekel Bakanlığı´nın genelgesi ve Türk Ticaret Kanunu´nun 397. maddesi uyarınca, kooperatifin 2014/2015 iş yılı bilanço ve gelir tablolarının henüz denetlenmemesi nedeniyle ertelendi.
Kooperatifin, 2015/2016 iş yılı faaliyet dönemi çalışma programı ve bütçesi görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi.
Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin, ?Ortak Üretici Yardımlaşma Fon Yönetmeliği?nde değişiklik yapılarak, üretici ortaklardan kesilen % 1´lik ortak yardımlaşma fonunun kaldırılması karar altına alındı.
Kooperatifin, ana sözleşmesinin 11/4 maddesi gereğince ?sermaye payı taksidi?ni ödemeyecek durumda bulunan ortakların, sermaye payı taksitlerinin bir yıllık süre için ertelenmesi oybirliğiyle kabul edildi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Zeytin Kooperatifi mali kongre
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı