Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Zeytin hasat günlerine katılan Canbey: Her zaman çitçimizin yanındayız

Zeytin hasat günlerine katılan Canbey: Her zaman çitçimizin yanındayız

Ayvalık 14. Zeytin Hasat Günleri Şenliklerine katılan Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey zeytin üreticileri başta olmak üzere bütün çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Tarım üreticilerinin ve çiftçilerinin en görkemli günlerini Ak Parti döneminde yaşadığını ifade eden Canbey, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan her zaman çiftçinin yanında olmuş, olmaya da devam etmektedir. Çiftçimiz merak etmesin biz her zaman onların yanındayız" dedi.
TARIMA DAYALI SANAYİ
Ayvalık denildiğinde zeytin ve zeytinyağının akla geldiğini ifade eden Canbey, tarım ürünlerinin sadece üretilip satılan değil sanayisinin de mutlaka olması gerektiğini ifade etti.
HER ÜRÜN VE ÜRETİCİYE
Ak Parti döneminde üreticiye her bir kalem ürün için destek verildiğini kaydeden Canbey, " Ülkemizin her bölgesi kendine has ürünleri ile ön plana çıkıyor. Bu bağlamda bulunduğumuz bu bölge de zeytini ile öne çıkıyor. Zeytinle uğraşan üreticilerimize gübre, mazot, organik tarim, ilaçlama gibi destekler verilmiş olup, zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu için dönüm başına 100 TL, iyi tarım uygulamaları için dönüm başına 50 TL, zeytinyağına ise kg başına 0.80 krş destek verilmektedir" şeklinde konuştu.
İYİ TARIMA ÖNEM VERİLMELİ
Balıkesir´in ve Ayvalık´ın iyi tarım uygulamalarına önem vermesi gerektiğini ifade eden canbey,
Bu konuda milletvekilleri olarak her türkü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, MKYK üyesi Yavuz Subaşı, Büyükşehir Belediye başkan vekili Yusuf Hocaoğlu, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ak Parti ilçe başkanı Hasan Kıtay, Ticaret Odası başkanı Mustafa Büyükçıvgın ile üreticiler katıldı. Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı