Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Zeytin Güvesi popülasyonu tuzaklarla takip altındı

Zeytin Güvesi popülasyonu tuzaklarla takip altındı

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, değişik alanlara kurduğu tuzaklarla Zeytin Güvesi popülasyonunu takip altına aldı.

Erdek ve Kapıdağ Yarımadası zeytinlik alanlarda, Zeytin Güvesi zararlısına karşı Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 21 Mart 2016 tarihinde farklı bölgelere Delta tipi Feromon tuzaklar kurularak takibe başlandı.
Haftanın belirli günlerinde tuzak kontrolleri ve arazi gözlemleri yapılarak zararlıya karşı mücadele çalışması yürüten Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, çıkan sonuçlar ilçe müdürlüğü teknik personeli tarafından değerlendirilerek, gerek görüldüğünde ilaçlama ilanının yapılacağını açıkladı.
Bu çalışmalar yürütülürken, Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nde görevli teknik personel tarafından üreticilere ayrıca mahallinde zeytin hastalık ve zararlıları ile ilgili bilgiler aktarılıyor.
Zeytin Entegre mücadele talimatında belirtildiği üzere zeytin güvesinin yoğunluğuna göre ekonomik zarar eşiği aşıldığında, çiçek ve meyve nesline karşı ilaçlı mücadele zamanının belirlenerek çiftçilere ilan edileceğini belirten Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri, daha fazla bilgi almak isteyen çiftçilerin ilçe müdürlüğüne gelebilecekleri kaydedildi.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli