Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?Zeytin Çekirdekleri? Paris´te unutulmaz konser sundu

?Zeytin Çekirdekleri? Paris´te unutulmaz konser sundu

Ayvalık Belediyesi´nin sosyal sorumluluk projesi Zeytin Çekirdekleri ünü uluslararası boyut kazandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda Paris Başkonsolosluğu´nun davetiyle Zeytin Çekirdekleri Orkestrası Fransa´nın başkenti Paris´in önemli tiyatro salonlarından Theatre ve du Gymanase´de unutulmaz bir konser verdi.
Çoğunluğunu Fransa´da yaşayan Türklerin oluşturduğu seyirciler arasında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve eşi İlçe Turizm Bürosu sorumlusu Yasemin Gençer, Paris Başkonsolosu Barış Tantekin, bölge belediye başkanları, CHP Fransa Birliği Başkanı Uğur Güven ve yönetim kurulu üyeleri, Zeytin Çekirdekleri Proje Koordinatörü Gül Gürsoy, Zeytin Çekirdekleri Derneği Başkanı Zehra Kunak ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Ayvalıklı 47 çocuk ve 12 gönüllü eğitmenin sahne aldığı konsere çocuklar, Fransızca şarkılarla başladı. Atatürk Marşı´yla katılımcıları gururlandıran çekirdekler, Yine Bir Gülnihal, Bu dünyayı birlikte kuralım, Ege´den Karadeniz´e Türküler, Zeytin Çekirdekleri Şarkısı, Ayvalık Çarşı ve 23 Nisan şarkısını seslendirdi. Konser sonunda Fransa´da yaşayan Türk çocuklar da koroya dahil olarak, birlikte şarkılar söylediler.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false