Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Zeytin Çekirdekleri Bahar Konseri´ne hazırlanıyor

Zeytin Çekirdekleri Bahar Konseri´ne hazırlanıyor

Ayvalık´ın Zeytin Çekirdekleri, Chromas Koro ile Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall´de aynı sahneyi ve Paris anılarını paylaşacak.

Zeytin Çekirdekleri Chromas Konseri, 21 Mayıs Pazartesi günü saat: 20:30´da başlayacak.
Bir gönül seferberliğiyle büyüyen ?Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve Korosu? konserlerine devam ederken, 21 Mayıs akşamı İstanbul´da, Chromas Koro ile birlikte vereceği ?Bahar Konseri´ için hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.
Ayvalık Belediyesi tarafından 4 yıl önce başlatılan, ilçe çocuklarının ve gençlerinin sosyal gelişimlerini güçlendirmek için sağlanan ücretsiz müzik, sanat, spor ve eğitim programı ?Zeytin Çekirdekleri´ konserlerine devam ediyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde konser vermek üzere Fransa´ya davet edilen Zeytin çekirdekleri Orkestra ve korosu Paris´te, biri 22 Nisan´da Theatre du Gymnase, diğeri 23 Nisan´da Fiap Jean Monnet salonlarında olmak üzere iki konser verdi.
UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesine ?Endüstri Peyzajı? olarak geçen yıl Nisan ayında giren Ayvalık´ın tanıtımına da evrensel değer olan ?müzik´ aracılığıyla katkıda bulunan orkestra ve koronun seyahat boyunca ulaşım masrafları Ayvalık Belediyesi tarafından karşılanırken, Dışişleri Bakanlığı yemek ve konser salonu masraflarına destek verip, çocukların konaklaması için Yeniköy, İstanbul, Pera Rotary kulüpleri ile 84 bireysel bağışçı yardımlarda bulundu.
Ayvalık ilçesindeki 11 okuldan 8-17 yaşları arasındaki 48 çocuk, Pegasus Havayolları´nın ulaşım sponsorluğunda seyahat etti. Koton Mağazaları ve Boyner Grubu´nun sağladığı kıyafetlerle, Ayvalık Ticaret Odası´nın yardımlarıyla alınan bavullarını hazırlayan çocuklar, Paris´te ayrıca UNESCO Genel Merkezi´ni, Opera Garnier, La Villette ve Eyfel Kulesi´ni gezme imkanı buldu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli