Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ZEYNEP BODUR OKYAY: BİZİM ARAZİMİZ ZEYTİNLİKLERİN DIŞINDA

ZEYNEP BODUR OKYAY: BİZİM ARAZİMİZ ZEYTİNLİKLERİN DIŞINDA

Habertürk Gazetesi´nde, Fatih Altaylı´nın imzasıyla, "Bandırmam Bandırcez" başlığı ile yayınlanan köşe yazısını alıntı yaparak gazetemizde de kullanmıştık.

Habertürk Gazetesi´nde, Fatih Altaylı´nın imzasıyla, "Bandırmam Bandırcez" başlığı ile yayınlanan köşe yazısını alıntı yaparak gazetemizde de kullanmıştık. Bu yazı üzerine Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay´ın gönderdiği açıklamayı aşağıda sunuyoruz:
Zeynep Hanım, Bandırma´da kurulması planlanan 4.7 kilometrekarelik Organize Sanayi Bölgesi ile kendi yapacakları yatırım planlarının hiçbir ilgisi bulunmadığını belirterek şunları söylemiş:
?- Anadolu´da sanayi ile büyüme prensiplerine uygun olarak Bandırma´da özel endüstri bölgesi kurma kararı aldık. Bu kararda İstanbul´da sanayiyi büyütmenin fiziki zorluklarının da etkisi vardır.
- Bu amaçla Bandırma´da satın alma yoluyla edindiğimiz 1.1 milyon metrekare arazi uygun görülmüştür. Kurmayı planladığımız özel endüstri bölgesi, yazınıza konu 47 bin dönümlük OSB arazisi dışındadır ve içinde zeytin ağacı bulunmamaktadır.
- Bölgede ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek teknolojili yatırımlar için bir ekosistem yaratılması öngörülmektedir.
- Bu endüstri bölgesinde grubumuz öncelikle savunma ve havacılık sektörlerinde yatırım planlamaktadır. Ancak Rolls-Royce ile işbirliğimiz çerçevesinde yapacağımız ortak yatırımın hangi bölgede yer alacağıyla ilgili olarak alınmış kesin bir karar bulunmamaktadır.?
Zeynep Bodur Okyay, Türkiye´nin her yıl 20 milyar dolar yüksek teknoloji ürünü ticaret açığı olduğunu ve bu tür yatırımların Türkiye açısından çok önemli olduğunu da vurgulamış.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu