Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ZENGİNLEŞMİYORUZ, YOKSULLAŞIYORUZ

ZENGİNLEŞMİYORUZ, YOKSULLAŞIYORUZ

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yoksulluğun araştırılmasını istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yoksulluğun araştırılmasını istedi.
Türkiye´nin temel sorunlarından en önemlisini yoksulluk olarak tanımlayan CHP Milletvekili Akın, hazırladığı araştırma önergesinde yoksulluğun toplumsal dayanışmayı olumsuz etkilediğini vurguladı.
CHP Balıkesir Milletvekili ve 21 milletvekilinin imzası ile TBMM Başkanlığı´na sunulan araştırma önergesinde Türkiye´nin yoksulluk verilerine dikkat çekildi.
TÜİK, hane halkı ekonomik durumu hakkındaki resmi verilerine dayandırılan yoksul sayısının 16 milyonu aştığı belirtilen önergede, ?Ülkemizde 2016 yılında yoksul sayısı 16 milyon 328 bin kişi, yani nüfusumuzun yaklaşık % 21´i. Yine 2017 yılı verilerine göre yoksul sayımız % 20,1. 2018 yılına ilişkin henüz ulaşılabilir bir resmi kaynak bulunmadığından bu sayının nasıl bir değişim gösterdiğini bilmesek de son 10 yıla bakıldığında ve yıllık olarak değişim oranı hesaba katıldığında güncel sayının da 2016 ve 2017 yılına paralellik gösterdiğini ve 16 milyon dolaylarında olduğunu kabul edilebilir.? ifadelerine yer verildi,
Tüketici Hakları Derneği´nin verilerine de yer verilen Meclis araştırma önergesinde Türkiye´de 16 milyondan fazla kişinin açlık sınırı, 48 milyondan fazla kişinin de yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi verdiği ifade edildi.
Önergede şu gerekçelere yer verilerek, Meclis araştırma komisyonu kurulması istendi: ?Türkiye´nin temel sorunlarından biri haline gelen ve iktidar tarafından çözümlenemeyen yoksulluk sorununu milletimizden adeta saklanmaktadır. İktidar her ne kadar refahın artmakta olduğunu dile getirse de, ?zenginleşiyoruz´ diye açıklamalar yapsa da üzeri örtülmeye çalışılan yoksulluk artık saklanamamaktadır. Adeta kangren haline gelen yoksulluk sorunun saklanması yerine; bu sorununun acilen çözümü için, yoksulluk oranındaki artış ve yoksullaşmanın nedenlerinin neler olduğunun tespitinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılması bir zorunluluk halini almıştır. Çünki, yoksulluk, toplumsal dayanışmayı ve ekonomik kalkınmayı olumsuz olarak derinden etkilemektedir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli