Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Zamanında müdahale ormanı kurtardı

Zamanında müdahale ormanı kurtardı

Erdek İlçesine bağlı Narlı Mahallesi 5 evler pervaneler altı mevkiinde çıkan orman yangını kısa sürede söndürüldü.

Narlı ile İlhanlar Mahallesi arasında kalan ormanlık alanda dün öğle saatlerinde alevler yükseldi. Dumanı gören Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır´ın haber vermesi üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ve Erdek itfaiye ekipleri kısa sürede bölgeye ulaştı. Bir yangın söndürme helikopteriyle havadan, 5 arazöz ve çok sayıda ekiple karadan yapılan müdahaleyle yangın büyümeden kontrol altına alındı.
Ekiplerin bir saatlik çalışmasının ardından söndürülen yangına zamanında müdahale olası bir felaketi önledi.
Yangının söndürüldükten sonra, soğutma çalışmalarına başladıkları bilgisi veren itfaiye ekipleri, ormanlık alanda çıkan yangın yerine yakın bir noktada çöplük olduğunu, yangının asıl çıkış noktasının burası olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını kaydettiler.
Yangını gören Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır, "Mahallemiz sırtlarında dumanları fark etmemle birlikte hemen durumu Orman İşletme Şefliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Erdek itfaiye ekiplerine bildirdim. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler yangını büyümeden kontrol altına alan ekipler soğutma çalışması yaptı. Şans eseri görülen yangın zamanında müdahale ile kısa sürede söndürüldü. Eğer alevler tüm ormanı sarıp fıstık çamlarına sıçrasaydı kontrol altına almak güç olacaktı." diyerek yangında büyük bir titizlikle çalışan tüm ekiplere teşekkür etti.
Haber : Tuncay Ertan

/resimler/2016-7/9/1932152483104.jpg



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli