Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Zafer Bayramını çoşkuyla kutladık

Zafer Bayramını çoşkuyla kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramının 87. yıldönümü ilçede düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 87. yıldönümü ilçede düzenlenen törenlerle kutlandı.
İlçemizdeki tören Atatürk Anıtı`nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanında başladı. Atatürk Anıtı önündeki törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Mayın Filo Komutanı Tümamiral Atilla Kezek, Erdek Garnizon Komutanı Kurmay Albay Bülent Keçeci, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, resmi daire müdürleri, askeri erkan, siyasi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Meydandaki tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemini belirtmek için kürsüye gelen Deniz Üsteğmen Bülent Karagöz, çok şerefli bir zaferin 87. yıldönümü kutluyoruz şeklinde başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün tarihin hiçbir devresinde hürriyetinden zerre kadar ödün vermemiş büyük Türk milletinin istilacı düşmanlara karşı canını ortaya koyarak verdiği yaşam mücadelesinin amacına ulaştığı çok anlamlı bir gündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 87. yıldönümü tüm milletimize hayırlı olsun" dedi. Meydandaki tören resmi geçit ile bitti.
Erdek Şehitliği ziyaret edildi
Zafer Bayramı töreninin 2. bölümü Erdek Şehitliğinde düzenlendi. İlçemiz protokolünün hazır bulunduğu şehitlikteki törende, Mayın Filo Komutanı Tümamiral Atilla Kezek şehitlikteki anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu. Mezarlara tek tek kırmızı karanfil bırakıldı.
Deniz Müzesi gezildi
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Mayın Filo Komutanlığı tarafından Erdek Feribot İskelesi Meydanını, seyyar deniz tanıtım müzesi kuruldu.
Törenlerin son bölümünde, Erdek İskelesine kurulan "Deniz Tanıtım Müzesi`nin" ziyaret edilmesi yer aldı.
Müze içinde sergilenen Deniz Kuvvetlerini tanıtıcı bilgilerin yer aldığı broşürler, resimler ile maket askeri gemiler hakkında Mayın Filo Komutanı Atilla Kezek, protokolu bilgilendirdi.

TCG Enez halka açıktı
Erdek Feribot İskelesine bağlı bulunan TCG Enez isimli Mayın avlama gemisi, mesai saati sonuna kadar tüm halkın ziyaretine açık tutuldu. Vatandaşlar gemiyi gezebilmek için yoğun ilgi gösterdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli