Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Yüzme kasları çalıştırıyor

Yüzme kasları çalıştırıyor

Yüzmeyi hafife almayın, 15 dakika yüzmek tüm kaslarınızı çalıştırıyor.

Yüzmeyi hafife almayın, 15 dakika yüzmek tüm kaslarınızı çalıştırıyor. 
Yürüme, kuvvet antrenmanı ve kardiyovasküler ekipman kullanmanın yanı sıra yüzme ve su aktiviteleri en popüler dört spor ve egzersiz arasında yer alıyor. Sıcak yaz günlerinde serinlemek için sık sık denize ve havuza giriyoruz ancak 15 dakika yüzmek tüm kaslarınızı çalıştırıyor. Yüzmenin faydalarını öğrenin 
Yüzme, eğlenceli bir aktivite ve sağlık açısından pek çok faydası olan zorlu bir egzersiz olduğu için popüler bir egzersiz şeklidir . Yüzmeyi egzersiz rutininize dahil etmek vücut yağını azaltmaya, kan basıncını düşürmeye, zihinsel sağlığı iyileştirmeye ve daha pek çok şeye yardımcı olabilir. 
Yüzmenin etkili bir egzersiz olup olmadığını hiç merak ettiyseniz, işte bu popüler ama çoğu zaman gözden kaçan egzersiz şeklinin nasıl güç oluşturabileceği, kaslara meydan okuyabileceği ve nefes almayı kolaylaştırabileceği. Gözlüklerinizi veya bonenizi alıp hemen dalışa geçmenin zamanı gelmiş olabilir. 
Sadece 10-15 dakika teknik bir yüzme, tüm kaslarınızı çalıştırır ve dayanıklılık oluşturur. Yüzme, üst vücut, çekirdek ve alt vücuttaki kasları hedef alan toplam vücut egzersizidir. Her vuruşta, tüm büyük kas gruplarınız devreye girer ve zamanla güçlenir.  Yüzmenin dayanıklılık geliştirmeye yardımcı olmasının birçok yolu vardır. Yüzme tekrarlayan bir egzersiz olabilir. Uygun yüzme formunu öğrendikten sonra, dayanıklılık oluşturmak için yüzme mesafenizi ve yoğunluğunuzu kademeli olarak artırabilirsiniz. Yüzmenin fiziksel zindeliği iyileştirmenin birçok yolundan biri, daha uzun süre performans göstermenize izin vererek kardiyovasküler dayanıklılığı artırmaktır. Yüzme, kardiyovasküler kondisyon sağlayan aerobik bir egzersizdir. Dinlenirken daha düşük bir kalp atış hızı ideal olsa da, egzersiz sırasında kalp atış hızınızı yükseltmek faydalıdır. Egzersizden kaynaklanan artan kalp atış hızı, vücudunuzu kaslarınıza oksijen vermesi için eğiterek vücudunuzun daha fazla kalori yakmasına ve hatta kolesterolü düşürmesine yardımcı olur. Egzersiz sırasında kalp atış hızınızı artırmak önemlidir ve yüzme bunu yapmanın etkili bir yoludur. Yüzdükçe kalp atış hızınız artacak ve her atışta daha fazla kan pompalayacaktır. Zamanla, bu, hastalık riskinin azalmasıyla ilişkili olan dinlenme kalp atış hızınızı düşürebilir. Yüzerek tur attığınızda, esas olarak üst vücudunuzu kullanırsınız. Serbest vuruş ve kelebek vuruşu gibi bazı vuruşlar kolların, göğsün, omuzların ve sırtın çalıştırılmasıyla ilişkilidir. Daha önce yüzdüyseniz, kollarınızın sanki ağırlıkları vurmuş gibi yanacağını bilirsiniz. Çok fazla tekme içeren yüzme teknikleri uyguladığınızda, bu daha iyi bir alt vücut antrenmanı sağlayacaktır. Bu, bacaklardaki ve kalçalardaki büyük kasları hedefler. Sırtüstü gibi belirli vuruşlar da vücudun alt kısmındaki kasları çalıştırır. Yüzme, uygun nefes alma teknikleri ve pratik gerektirir ve bunun nedeni su altında yüzmek için nefesinizi tutmanız gerekmiyor. Yüzmenin aerobik unsurları, akciğer kapasitesini ve verimliliğini artırmaya yardımcı olabilir. Sağlıklı bir solunum sistemi, egzersiz ve günlük yaşam için hayati önem taşır. Farklı yüzme vuruşları, yüzücülerde değişen akciğer hacimleriyle ilişkilidir. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yüzme kasları çalıştırıyor
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı