Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?Yüzen Ahır? Bandırma Limanı´nda

?Yüzen Ahır?  Bandırma  Limanı´nda

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın izniyle besiciler için ithal edilen büyükbaş hayvanların bulunduğu Norland adlı gemi Bandırma Çelebi Limanı´na yanaştı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın izniyle besiciler için ithal edilen büyükbaş hayvanların bulunduğu Norland adlı gemi Bandırma Çelebi Limanı´na yanaştı. 

?Yüzen Ahır? olarak adlandırılan canlı hayvan taşıyan gemilerden TOGO bandıralı ´Norland? adlı 2986 gros tonluk canlı hayvan gemisiyle getirilen hayvanların hangi ülkeden geldiği ve kaç tane olduğuyla ilgili Bandırma Gümrük Müdürlüğü yetkilileri ticari sır olduğu gerekçesiyle açıklama yapmadı.
Bandırma´ya her gelişinde yaydığı koku nedeniyle vatandaşların tepkisine neden olan canlı hayvanların bu sabahtan itibaren kamyonlarla taşınmasına başladı.
Türkiye´ye bu yıl kaç bin tane hayvan ve nereden ithal edileceğini Tarım ve Hayvancılık Bakanı bir süre önce tüm dünyaya ilan etti.
O günden bu yana bakanlık tarafından, hangi limana ne kadar ve hangi ülkeden hayvan ithal edileceği açıklanırken, bu kez Bandırma Gümrük yetkilisinin ticari sır bahanesini ileri sürerek bilgi vermemesi gazetecilerin tepkisini çekti.
Bu ithalin altında ayıplı bir şey mi var? Şeffaf olması gereken bilgi nasıl oluyor da ticari sır oluyor? Sorularıyla gümrük yetkililerine tepki gösteren gazeteciler, ?Alt tarafı kaç hayvan ve hangi ülkeden ithal ediliyor? Neyi saklamak istiyorsunuz?? sorularını yönelttiler.
Haber: Erdem Özcan



Anahtar Kelimeler: Yüzen Ahır Bandırma Limanı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false