Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yunanistan Sanat Birliği heyeti Edremit´te

Yunanistan Sanat Birliği heyeti Edremit´te

Yunanistan Sanat Birliği (Greek Art Unıon) Birinci Başkanı Stella Chaviaropoulou ve ikinci Başkanı Maria Loumpourdi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Yunanistan Sanat Birliği (Greek Art Unıon) Birinci Başkanı Stella Chaviaropoulou ve ikinci Başkanı Maria Loumpourdi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´ya nezaket ziyaretinde bulundu.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´ya Nezaket ziyaretinde bulunan Yunanistan Sanat Birliği birinci Başkanı Stella Chaviaropoulou ikinci Başkanı Maria Loumpourdi ve Türkiye temsilcisi Hasan Kadakcı kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Başkan Saka´ya teşekkür etti.
Edremit´e daha önce yapmış oldukları ziyaretlerinden duydukları memnuniyetleri ifade eden Sanat Birliği 1.Başkanı Stella Chaviaropoulou, iki ülke arasındaki kurulacak kültür ve sanat çalışmalarının, dostluk ve barışın gelişmesinde büyük rol alacağını söyledi.
?Bunun bir ifadesi olarak, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı Yunanistan´da başlayacak olan sanat etkinliği günlerimize davet etmek istiyoruz? şeklinde konuşan Yunan heyeti, Başkan Saka´nın sanata ve sanatçıya duyduğu önemi, ilgiyi yakından takip ettiklerini belirterek, kurulacak olan bu dostluk köprüsünün kalıcı olabilmesi için önümüzde ki yıllarda Edremit´te yapılması planlanan kültür ve sanat festivalinde Yunanistan Sanat Birliği olarak yer almak istediklerini bildirdi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´da ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek ?Ulu Önderimiz Atatürk´ün dediği gibi ?Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir´ Bu anlamda bizlerde sosyal belediyeciliğimiz gereği her zaman olduğu gibi sanata ve sanatçıya duyduğumuz saygıyı, yaptığımız kültürel ve sanatsal çalışmalarımızla ifade ediyoruz. Her iki ülke açısından yapılacak olan tüm sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalarda, ülkeler arası sevgiyi, barışı, hoşgörüyü güçlendireceğine inanıyorum. İçinde olacağımız kültürel ve sanatsal faaliyetler bizi mutlu eder ve bu çalışmalarda Edremit ilçemizin öncü olması bizi çok daha onurlandırır.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli