Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yüksek Tansiyona dikkat çekildi

Yüksek Tansiyona dikkat çekildi

Erdek 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkaran hipertansiyona dikkat çekmek için ücretsiz vatandaşların tansiyonunu ölçtü.

Erdek 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkaran hipertansiyona dikkat çekmek için ücretsiz vatandaşların tansiyonunu ölçtü.
Erdek eski İtfaiye Meydanında hizmet veren Erdek 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi çalışanı doktor ve hemşireler, vatandaşlara hipertansiyonun zararlarını ve önceden tespit edilmediğinde ortaya çıkabilecek ciddi sağlık sorunlarını anlatarak ücretsiz tansiyon ölçümü yaptı.
Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikle ilgili basına bilgi veren Erdek İlçe Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz şöyle konuştu:
Tüm dünyada her yıl 17 Mayıs'ta hipertansiyonun, halk dilinde yüksek tansiyon olarak bildiğimiz rahatsızlıkla ilgili farkındalık ve farkındalığı artırmak amacıyla etkinlik düzenlenmekte. Biz de ilçede bu etkinliğimizi Erdek 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi önünde kurduğumuz stantla vatandaşlarımızın tansiyonlarını ölçerek gerçekleştirdik” dedi.
Erdek İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün amacını koruyucu sağlık hizmetlerini ön planda tutmak. Yani hastalık ortaya çıkmadan onu önlemek diye konuşan Dr. Ekiz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Düzenlenen etkinlikle hipertansiyon ve kalp damar hastalıkları konusunda halkımızın dikkatini çekmek üzere 1 No'lu Aile Hekimliği Merkezi önünde vatandaşlarımızın tansiyonu ölçülerek riskli vatandaşlarımızın dikkatleri çekilip gerekli tedavi ve takiplerinin yaptırılmasına yönelik stant kuruldu. 1 doktor ve 3 hemşire tansiyon ölçüp, bilgilendirme broşürü dağıttı. Amacımız, halkımızın hipertansiyon ve kalp damar hastalıklarına dikkati çekmekti. Hipertansiyon hastası riskli vatandaşlarımızın Aile Sağlığı Merkezlerimize, Aile Hekimlerimize başvurarak tansiyonlarını ölçtürmeleri, tahlil ve tetkiklerini yaptırmaları gerekiyor.”
Haber : Taygun Ertan




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı