Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yukarıyapıcı Muhtarı Çınara yargı yolu…

Yukarıyapıcı Muhtarı Çınara yargı yolu…

İlçemiz Yukarıyapıcı Köyü Muhtarı İsmail Çınar hakkında dava açıldı. Yukarıyapıcı Köyü Muhtarı ve azaları yargı karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

İlçemiz Yukarıyapıcı Köyü Muhtarı İsmail Çınar hakkında dava açıldı. Yukarıyapıcı Köyü Muhtarı ve azaları yargı karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Muhtar Çınar`ın ardından, azalar Metin Durmaz, Cavit Kırlaç, Ramazan Talaş, Mehmet Yanar ile Serdar Bal hakkında da dava açılacağı öğrenildi.
Erdek`te, 5 köyün ortaklaşa kurdukları S.S. Aşağıyapıcı Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin fesh edilmesiyle birlikte, kooperatif karları ve arsa paylarını dağıtmayıp köy kasasına aktardığı öne sürülen Yukarıyapıcı Köyü Muhtarı İsmail Çınar hakkında dava açıldı.
Yukarıyapıcı Köyü Muhtarı İsmail Çınar`ın 2007`de kapanan kooperatifin arsa ve kar paylarını dağıtmayarak kendilerini mağdur ettiğini gerekçe gösteren 400 kooperatif ortağı, muhtar hakkında Erdek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Muhtar Çınar`ın ifadesine başvuran savcılık dava açılmasına karar verdi. Davanın görüşmelerine 30 Nisan 2010 tarihinde Erdek Sulh Hukuk Mahkemesinde başlanıyor. Savcılık kooperatif ortaklarından olan Hamamlı, Çeltikçi ve Aşağıyapıcı Köyü muhtarlarının da ifadelerine başvuracak. Yapılacak incelemelerde bahse konu muhtarların da kar ve arsa paylarını dağıtmadıklarının tespit edilmesi halinde onlar hakkında da yargı süreci başlayacak. Davanın, 30 Nisan 2010 tarihinde Erdek Sulh Hukuk Mahkemesinde başlanacağını belirten, kooperatif ortaklarının Avukatı İlker Poyraz`ın, mahkemeden kararın altında imzaları bulunan azalar Metin Durmaz, Cavit Kırlaç, Ramazan Talaş, Mehmet Yanar ve Serdar Bal hakkında da dava açılmasını talep edeceği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli