Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Yuh artık!

Yuh artık!

Engellinin akülü aracını çalıp yaktılar

Bandırma ilçesi Hacıyusuf Mahallesi´nde oturan engelli Gülcan Arabacı´nın (32) kullandığı akülü aracı, oturduğu apartmanın girişinden geçen Cuma günü çalındı.
Çalınan akülü araç, 2 gün sonra Pazar günü yanmış halde polis tarafından bulundu.
Mobesa görüntülerini inceleyen polis ekipleri, akülü engelli aracın, yaşları 10-14 arasından değişen 2 çocuk tarafından çalındığını belirledi.
Polis ekipleri ayrıca, engelli araç ve çok sayıda bisikletin çalışmasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, şüpheli olarak yakalanan iki çocuğun da adli makamlara sevk edildiğini belirtti.
Aracının çalınmasının ardından derin üzüntü yaşayan bedensel engelli Gülcan Arabacı, aracının olamaması nedeniyle 1 haftadır sokağa çıkamadığını ve eve mahkum olduğunu söyleyip, hırsızların cezasını çekmesini istedi.
Anne Hatice Arabacı, kızının çalınan akülü aracı hakkında şöyle konuştu: "Cuma gecesi çalınmış sonra polisi çağırdık, tutanak tuttular. Pazar günü de çocuk bürodan çağırdılar orada da arabanın durumunu gördüm. Aracın akülerini ayrı satmışlar kalan kısmını da yakmışlar herhalde hurdaya satmak amacıyla. Aracımızı o şekilde gördük. Görüntüsünü kızımla da paylaştım. Bulundu diye sevinmiştik ama durumunu görünce hüsrana uğradık. Aracımızı her zaman apartman girişinde merdiven altına koyuyorduk. Araç şarj halindeydi. Fişi çıkarmışlar kabloyu da çekmişler ama fiş evde takılı olduğu için çıkartamamışlar. Oradan alıp gitmişler, kimse de görmemiş. Biz aracı yakılmış halde gördük görünce de inanamadık çok üzgünüm."
Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar´da, dernek kurulduğundan bu yana Gülcan Arabacı´nın üyeleri olduğunu belirterek olayı duyar duymaz yardımcı olmak için devreye girdiklerini ifade etti.
Uçar, "Aslında bizim daha önceden çadır kafemiz vardı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldı. Eğer o olsaydı bugün araçla gelip kendisine aracı hediye edebilirdik. Diğer kurumlarla irtibata geçtik en geç 1 hafta içinde bu mağduriyeti gidereceğiz. Hırsızlık genel olarak kötü ama bir engellinin hayatın içinde yer almasını sağlayan akülü aracın çalınması bana göre çok kötü bir şey. Bencillikte son noktaya gelindiğini gösteriyor. Bandırma´da bugüne kadar bu kadar kötü ve zorlayıcı bir olayla karşılaşmadık. Böyle sorumsuz ve vicdansızların Bandırma´da olması hepimiz için sıkıntılı bir durum" diye konuştu.
Haber : Tufan Dalgıç



Anahtar Kelimeler: artık
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli