Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

YSK, erken seçim için düğmeye bastı

YSK, erken seçim için düğmeye bastı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimin 1 Kasım´da yapılmasını öngören seçim takvimi taslağını siyasi partilerin görüşüne sundu. Hükümet kurulması için Anayasa´daki 45 günlük sürenin dolmasına sayılı günler kalması ve seçimin yenilenmesi ihtimalinin güçlenmesi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimin 1 Kasım´da yapılmasını öngören seçim takvimi taslağını siyasi partilerin görüşüne sundu.
Hükümet kurulması için Anayasa´daki 45 günlük sürenin dolmasına sayılı günler kalması ve seçimin yenilenmesi ihtimalinin güçlenmesi üzerine YSK, çalışmalarını hızlandırdı.
Bu kapsamda, Milletvekili Seçimi Kanunu´ndaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna karar veren kurul, seçimin yenilenmesi kararı alınması halinde, hazırlıkların 60 günde tamamlanacağı bir taslak takvim oluşturdu.
Milletvekili genel seçiminin 1 Kasım´da yapılmasının planlandığı takvimde seçmen listelerine itirazlar, adaylık başvuru süreci gibi bazı konulardaki süreler kısaltıldı.
Taslak, YSK´daki 4 siyasi parti temsilcisinin görüşüne sunuldu. Temsilcilerin taslak üzerinde parti yetkilileriyle yapacağı çalışmanın ardından, varsa öneri ve görüşleri YSK´ya bildirilecek.
YSK, görüşler doğrultusunda taslağa son şeklini vererek kesin seçim tarihini belirleyecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı