Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

YÖRSAN Markası, Matlı Holding’le şahlanacak

YÖRSAN Markası, Matlı Holding’le şahlanacak

Matlı Holding, YÖRSAN firmasına 500 milyon liralık yatırım yapacak.

Matlı Holding, YÖRSAN firmasına 500 milyon liralık yatırım yapacak. 
Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en köklü gıda markalarından Keskinoğlu Tavukçuluk firmasını satın alarak gıda sektörüne güçlü bir adım atan Matlı Holding, 1,5 yıldır üretim yapmayan YÖRSAN Şirketi’nin de sahibi oldu. 
Susurluk İcra İflas Dairesi’nden şirketi 155 milyon liraya satın alan Matlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Markaya 250- 300 milyon liralık yatırım yapacağız. Toplam yatırım 500 milyon lirayı bulacak. Süt ürünlerinin yanı sıra süt tozu ve peynir altı suyu tozu tesisleri kuracağız. Yurtdışındaki mozerella gibi çeşitlerin yanı sıra kendi coğrafi işaretli peynirlerimizin de üretimini yapmayı planlıyoruz.” dedi. 
Köklü bir firma olan YÖRSAN Şirketi’nin Bursa ve Balıkesirli süt üreticilerinin sigortası konumunda olduğunu söyleyen Matlı, “Yapacağımız yatırımlarla YÖRSAN entegre bir süt tesisine dönüşecek. Rüzgârı arkanıza aldığınızda yatırım kolaydır. Önemli olan rüzgar ters estiğinde yatırım yapmaktır. Şirketi dört ayda ayağa kaldırıp tekrar üretime başlayacağız. Hedefimiz 3 milyar lira ciro elde edecek duruma gelmek.” diye konuştu. 
Hedeflerinin 1.200 kişiyi istihdam etmek olduğunun altını çizen Matlı, yatırımlarının sadece Balıkesir ve Bursa ile sınırlı kalmayacağını dile getirdi. 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı