Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yol-İş Sendikası Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız: 6111 sayılı torba yasasıyla birlikte işçiler, işyerleri değiştirilip, başka kentlere nakledilerek mağdur edilmişlerdir

Yol-İş Sendikası Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız:  6111 sayılı torba yasasıyla birlikte işçiler, işyerleri değiştirilip, başka kentlere nakledilerek mağdur edilmişlerdir

Türkiye Yol-Yapı-İnşaat işçileri Sendikası İş Bursa 1 Nolu Şube üyesi işçiler, 6111 sayılı torba yasayla birlikte işçilerin taşeron çalıştırma biçimiyle güvencesizleştirilmesini bir basın açıklaması yaparak protesto etti.

Türkiye Yol-Yapı-İnşaat işçileri Sendikası İş Bursa 1 No`lu Şube üyesi işçiler, 6111 sayılı torba yasayla birlikte işçilerin taşeron çalıştırma biçimiyle güvencesizleştirilmesini bir basın açıklaması yaparak protesto etti. Bandırma Adnan Menderes Bulvarı`nda bir araya gelen işçiler, ellerindeki pankartlarla yürüyerek,   Cumhuriyet alanında toplandılar.
Yol-İş Bursa Şube Başkanı Muharrem Yıldız,  Cumhuriyet alanında yaptığı basın açıklamasında, 6111 sayılı torba yasasıyla birlikte işçilerin işyerlerinin değiştirilip, başka kentlere nakledilerek mağdur edildiklerini dile getirdi. 
Yerel yönetimlerin genel bütçeden aldıkları payların düşürülmesiyle hizmetlerin niteliğinin düşürüleceğine de dikkat çeken Yıldız, köy ve beldelerin mahalleye dönüştürülmesiyle vatandaşlar için yeni vergilendirmelere gidileceğini söyledi. Yıldız, köy ve beldelerde yaşayan, 12 milyona yakın halkın yol, gölet, kar gibi hayati ihtiyaçlarının giderilmesinde aksaklıkların meydana gelebileceğini de belirtti. 
`Güvencesizliğe karşı mücadeleyi sürdüreceğiz` 
Yıldız, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü`ne bağlı işyerlerinde çalıştırılan sendikasız ve güvencesiz işçilerin başvuruları üzerine üyelik işlemleri gerçekleştirdikleri dile getirdi. Bu konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü`ne, Ankara İş Mahkemeleri`nde karşı davalar açtıklarını, 4593`ünün işçilerin lehine sonuçlanıp, 4116`sının da Yargıtay tarafından onaylandığını belirtti.. Yıldız, son olarak, "Bundan sonraki süreçte de hem hukuki yoldan, hem de eylemlerimize devam ederek mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.
Bandırma`daki basın açıklamasına diğer sendika temsilcileri de destek verdi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli