Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yine zeytinlikler hedefte Maden şirketlerine gün doğdu

Yine zeytinlikler hedefte Maden şirketlerine gün doğdu

1 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, maden yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin karar, tepkilere yol açtı. Karara göre, elektrik üretiminde kullanılan kömür sahası, zeytin ağaçları ile aynı ye

1 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, maden yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin karar, tepkilere yol açtı. Karara göre, elektrik üretiminde kullanılan kömür sahası, zeytin ağaçları ile aynı yere rastlarsa, şirket tarafından kesilebilecek. Çalışma sonrasında maden şirketi, zeytinlikleri eski durumuna çevirmekle yükümlü olacak.                         
Sosyal medyada büyük tepkilere neden olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kararında, “Ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı bulunan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda madencilik faaliyeti yürütecek kişinin, faaliyetlerinin bitiminde sahayı rehabilite ederek eski haline getireceğini taahhüt etmesi şartıyla Genel Müdürlük tarafından belirlenen çalışma takvimi içinde zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütecek kısmının taşınmasına, sahada madencilik faaliyetleri yürütülmesine ve bu faaliyetlere ilişkin geçici tesisler inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Bakanlıkça izin verilebilir” denildi.                    
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı