Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Yine ciğerlerimiz yandı

Yine ciğerlerimiz yandı

Hamamlı Köyü sırtlarındaki çıkan yangında 10 hektar alan yandı

Hamamlı Köyü sırtlarındaki çıkan yangında 10 hektar alan yandı 
Erdek`in köylerinden Hamamlı Köyü`nde çıkan yangın, korku yarattı. Saat 16.00 sıralarında, Hamamlı Köyü`nün "İn Ocakları" mevkiinde çıkıp, kısa süre içinde genişleyerek, Korudere bölgesini de etkisi altına alan yangın, yaklaşık 4 saatlik bir çalışma sonunda kontrol altına alınabildi. 
Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına, çıkış bölgesinde yıllardır su bulunmaması nedeniyle ilk müdahaleyi yapamayan vatandaşlar, isyan etti. Bölgede yıllardır evi bulunduğunu vurgulayan Mualla Çava, "Bağlı bulunduğumuz Erdek`in bize en küçük yardımı yok. Yıllardır su sorunumuzun çözümlenmesi için kapılarını aşındırdığımız yetkililerden en küçük destek göremedik" dedi. 
Yangına Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü`nden gelen araçlar ve iş makineleri ilk müdahaleyi yaparken, çevre belediyelerin itfaiye araçları da yangın yerine geldiler. Ancak yangının bir anda genişleyerek, araçların girmesine olanak bulunmayan bölgeleri etki altına alması üzerine bölgeye, bir helikopter ve yangın uçağı gelerek, söndürme çalışmalarına katıldı. Her iki aracın da, defalarca denizden su alarak, yanan makilik alanlara püskürtmesi sonucunda yangın, kontrol altına alınabildi ve makilik alanların hemen yakınında bulunan zeytinliklere sıçraması güçlükle önlendi. 
Yangın söndürme çalışmalarına Bandırma Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün`ün de katıldığı dikkati çekerken, yangında başta kaplumbağalar olmak üzere bazı hayvanların da yaşamlarını yitirdikleri gözlendi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli