Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Yılmaz, teknolojinin öncülüğünü yapma sözü verdi

Yılmaz, teknolojinin öncülüğünü yapma sözü verdi

Şehir Teknoloji Programından mezun 370 öğrenciye sertifikaları verildi.

Şehir Teknoloji Programından mezun 370 öğrenciye sertifikaları verildi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi tarafından 2,5 yıldır düzenlenen ve 1620 öğrenciye ulaşan; robotik kodlama, elektronik devre kitleri, katı modelleme eğitimlerinin verildiği Şehir Teknoloji Programından mezun olan 370 öğrenciye sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz verdi.  
Öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Yılmaz, Büyükşehir’in sadece bugünü değil geleceği tasarladığını belirterek “Yakın gelecek, her şeyin değişeceği bir dönem olacak. Çünkü yazılım artık her şeyi kontrol etmeye başlayacak. Birileri buna öncülük yapacak, diğerleri uygulayıcı olacak. Biz, bu işe öncülük yapan gençler yetiştireceğiz” dedi. 
NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, geçtiğimiz gün 5. dönemi tamamlanan kurslarla toplam 1620 öğrenciye ulaştı. Tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmek amacıyla 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için düzenlenen kurslarda, bu yaz ilk kez ilkokul 1-2 ve 3. sınıf öğrencilerine eğitim verildi. Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı