Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yıllık İşletme Cetvellerinin verilme tarihi uzatıldı

Yıllık İşletme Cetvellerinin verilme tarihi uzatıldı

2015 yılı Yıllık İşletme Cetvellerinin sisteme işlenmesi için son tarih 2 Mayıs 2016 olarak açıklandı.

2015 yılı Yıllık İşletme Cetvellerinin sisteme işlenmesi için son tarih 2 Mayıs 2016 olarak açıklandı.
Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Bakanlık Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı işletmelerin, Yıllık İşletme Cetvellerinin verilmesi için son günlere girildiğini hatırlattı.
Aşuk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sanayi siciline kayıtlı ve Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yılın ilk dört ay´ı içinde (1 Ocak ? 30 Nisan) Yıllık İşletme Cetvelleri´nin, sanayi sicil sistemine işlenmesini sağlamakla yükümlü olduklarını ifade etti.
Bu yıl 30 Nisan 2016 tarihinin hafta sonu tatiline denk gelmesi sebebiyle, Yıllık İşletme Cetveli girişi süresinin, hafta sonunu takip eden ilk mesai günü olan 2 Mayıs 2016 Pazartesi gününe kadar uzatıldığını belirten Aşuk, ilimizde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı siciline kayıtlı bulunan bütün işletmelerin Yıllık İşletme Cetveli girişlerini, 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü gece yarısına kadar (Saat: 24:00) elektronik ortamda https://sanayisicil. sanayi.gov.tr adresi üzerinden yapılacağını ve internet üzerinden sistem girişlerinin haftanın 7 günü 24 saat kullanıma açık olduğunu dile getirdi.
Bakanlık sistemine Yıllık İşletme Cetveli girişlerini yasal süresi içinde gerçekleştirmeyen işletmelere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği İdari Para Cezası uygulama zorunluluğu olduğu uyarısı yapan Aşuk, ?İşletmelerin cezai yaptırım ile karşılaşmamaları için son günü beklemeden müracaatlarını gerçekleştirmelerini, İl Müdürlüğü olarak ilgililere konu ile ilgili her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli