Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yıllar öncesinin anıları dile geldi Gazeteci Balıkçı´dan öğretmenine ziyaret

Yıllar öncesinin anıları dile geldi Gazeteci Balıkçı´dan öğretmenine ziyaret

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı, yıllar önce Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi´nde(ŞMG) edebiyat öğretmenliğini yapan Özay Şenyüz´ü, Bandırma´daki evinde ziyaret etti.

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı, yıllar önce Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi´nde(ŞMG) edebiyat öğretmenliğini yapan Özay Şenyüz´ü, Bandırma´daki evinde ziyaret etti. ?Dünya Emekçi Kadınlar Günü? kapsamında öğretmenini ziyarete giden Balıkçı´yla birlikte ziyarete katılan Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç da, emekli öğretmen Şenyüz´ün ?Kadınlar Günü?nü kutladı.
Balıkçı´nın, öğretmenini ziyareti sırasında, eski yıllara ait anılar tazelendi. Emekli edebiyat öğretmeni Özay Şenyüz, 1971-1979 yılları arasında görev yaptığı yıllarda ŞMG´nin çok kaliteli bir öğretmen kadrosuyla nitelikli öğrencilere eğitim-öğretim verdiğine dikkati çekerken, ?O yıllarda okulumuz, üniversiteye öğrenci yerleştirme sınavlarında ülkemizin ilk 10 sırasına girme başarısını gösteriyordu? dedi. Şenyüz, ?ŞMG´de, birçok değerli müdür ve öğretmen ile birlikte çalıştım. Hemen aklıma gelenler, okul müdürlerimizden Mazhar Çevik, kimya öğretmeni Şahver Zeybek, edebiyat öğretmeni Peyman Kırımlıgil, felsefe öğretmeni Selma Barış, beden eğitimi öğretmeni Emin Karabulut, tarih öğretmenleri Şükran Ocan, Faik Günaltay ve Ethem Er, müzik öğretmeni Betül Silahtaroğlu´dur. Tabii, bunlar gibi çok değerli meslektaşlarımla çalışma olanağı bulmuştum. Bugün de, birlikte çalıştığımız bazı öğretmen arkadaşlarımla zaman zaman Bandırma´da buluşuyoruz? diye konuştu. Haber Merkezi



NECMİ CİHAN
9.03.2022 23:33:14
Sayın Yetkili, Önder Balıkçı Beyden Allah razı olsun. 1980-1981 Bolu Ticaret Lisesi mezunuyum. Hocam son sınıfta dersimize gelmişti. Mezuniyetten sonra Bolu Lisesi'ne tayin olmuştu. Mise mezuniyetinden sonra bir veli toplantısı için Bolu Lisesi'ne gitmiştim. (Şimdiki adı Bolu Atatürk Anadolu Lisesi) Elini öpmüştüm. Yakamda rozeti gördü. Bitirdin mi? diye sordu. Bitirdim Hocam, yarın da askere gidiyorum demiştim. Telefonunu verirseniz çok sevinirim. Derlerki ; Gençler hayalle, yaşlılar da hatıralarla yaşarlar. Bizde yaşlandık her halde!!! İlgilerinize şimdiden eşekkür ederim.Selam ve saygılarımla.

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli