Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Yılın ilk meclisi yapıldı

Yılın ilk meclisi yapıldı

Erdek Belediye Meclisinin Ocak 2011 ayı meclis toplantısı Çarşamba günüydü. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında toplanan meclise CHPli 9 üyeden 8i, AK Partiden 6 üyenin tamamı katıldı.

Erdek Belediye Meclisinin Ocak 2011 ayı meclis toplantısı Çarşamba günüydü.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan meclise CHP`li 9 üyeden 8`i, AK Partiden 6 üyenin tamamı katıldı.
Onbiri asıl, bir ek gündem olmak üzere 12 gündem konusunun görüşüldüğü toplantıda, belediye de sözleşmeli olarak çalışan personele 2011 yılında ödenecek ücretlerin belirlenmesi kararı alınamadı.
Bu gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanması için belediye meclisinin 10 Ocak Pazartesi günü yeniden bir araya gelmesi kararı oy birliğiyle alındı.
Gündemin 1. maddesi; 2011 yılı Belediye meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günü saat 17:00`de yapılması kararı oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 3. maddesi; Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin olası yurt dışı görevlendirilmelerinde, meydana gelecek harcamaları kendi şahsi bütçeleri tarafından karşılamaları oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 4. maddesi; Erdek Belediyesi Denetim Üyeliğine gizli oy açık tasnif usulü ile üç üyenin seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu üyeliklerine, 14 oy alan AK Partili Üye Selçuk Acu, 13 oy alan CHP`li üye Sedat Ülgay ile 12 oy alan CHP`li üye Fatih Payal seçildi.
Gündemin 5. maddesi; Meclis başkan ve üyelerine meclis toplantılarına ve ihtisas komisyonları toplantılarına 2011 yılında katıldıkları her gün için, belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük miktarının 1/3`nin ödenmesi AK Parti gurubunun ret oyuna karşılık CHP`li 8 üyenin evet oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 6. maddesi; Erdek Belediyesi`nde sözleşmeli olarak çalışan personelin 2011 yılında alacakları maaş miktarlarının karara bağlanması için 10 Ocak Pazartesi günü yeniden toplantı yapılıp, konunun bu toplantı da ele alınması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 7. maddesi; Erdek Belediyesi tarafından, Erdekspor`a ayni yardım (malzeme desteği şeklinde) yapılmasına, CHP`li üyelerden M. Ali Kılıç ve Sümer Balkan çekimser oy verirken, diğer tüm üyelerin oylarıyla oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 8. maddesi; Erdek İskele Meydanında plan tadilatı yapılması teklifi, incelenmek üzere İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Gündemin 9. maddesi; Erdek Alaattin Mahallesi`nde, bir vatandaşa ait parselde plan tadilatı yapılması isteği, incelenmek üzere oy birliğiyle İmar komisyonuna gönderildi.
Gündemin 10. maddesi; Erdek Atatürk Mahallesi`nde bir vatandaşa ait parselde, şuyulu bulunduğu yoldan ihdas parçasının satışının yapılabilmesi ve bu işin yürütülmesi için, belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 11. maddesi; Erdek Atatürk Mahallesi`nde bir vatandaşa ait taşınmazın, imar yoluna isabet eden kısmının kamulaştırma bedelinin 10. cu 5 yıllık imar programına alınması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin sonuncu ek maddesi; Erdek Yalı mahallesi kanava Mevkiinde 1999 yılındaki plan tadilatı (konut alanıyla ilgili) çalışmaların araştırılması oy birliğiyle İmar komisyonuna gönderildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli