Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yeşil Çomlu, kavun festivaliyle tanıştı

Yeşil Çomlu, kavun festivaliyle tanıştı

En iyi kavun yetiştiricileri” yarışması yapıldı

Bandırma’ya bağlı Yeşil Çomlu Mahallesi’nde,Yeşil Çomlu Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen festivalin açış konuşmasını mahalle muhtarı Can Toros yaptı. Ardından konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ülkemizin birlik ve beraberliğinin önemine değinirken, ‘’Ülkemiz için tartışılmaması gereken iki kavram bayrağımız ve Mustafa Kemal Atatürk’tür’’ dediler
Havutça, Avrupa Birliği ülkelerinde köylülere ülkemizin beş katı üretim desteği verildiğine dikkati çekerken, ‘’ Ülkemizdeki gençler, ekonomik koşulların elverişsizliği nedeniyle köyleri terk ediyorlar. Tarım Bakanına soruyorum ‘’ Sen Tarım Bakanı mısın, İthalat Bakanı mı? ’’ dedi.
Festival ağalığı yarışmasında, açık arttırmaya çıkarılan kurban, 5 bin lira bedelle Bandırma Kent Konseyi Başkanı Adil Levent Coşkun tarafından alındı.
Festival kapsamında mahallenin ‘’ Kocabayır’’ mevkiinde, 30 metrelik direğe 54 metre karelik Türk Bayrağı asıldı. Bu arada köyde yetişen resim ve tekstil sanatçısı Reyhan Aşık’ın resim sergisi açıldı.
Festival kapsamında ‘’ En güzel kavun yetiştiricileri’’ yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. “Dalaman” kavunu dalında birinciliği Mehmet Kavanoz, “Altınbaş”ta Necati Özel ve “Beyaz Kavun”da İsmail Turan kazandı. Festivale Bandırma Belediye Bandosu’nun yanı sıra Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, konserler ve yöresel yarışlar da renk kattı. Festivali izleyenler arasında Türk Sineması’nın tanınmış karakter oyuncusu Erol Tezeren de yer aldı. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli