Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yerli Kit´in ilk örneği Balıkesir´de tanıtıldı

Yerli Kit´in ilk örneği Balıkesir´de tanıtıldı

Sağlık Bakanlığı´nın yeni dönemdeki hedeflerinin en önemlisinin sağlık alanında dışa bağımlılığı azaltmak, ilaç, laboratuvar test kitleri, aşı ve görüntüleme cihazlarını ülkemizde üretebilmek olduğu biliniyor.

Bu amaçla Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde Biyokimya Uzmanı olarak görev yapan Dr. Özgür Baykan tarafından geliştirilen yöntem ile test maliyetlerinde ciddi azalma sağlandığı gibi hem de dışa bağımlılık azaltıldı.
Balıkesir´de hayata geçirilen bu milli proje ?D Vitamini Ölçüm Maliyetlerini düşürmede Güncel Yaklaşımlar ve Uygulamalı HPLC Kursu" ile alanında uzman kişilere tanıtıldı.
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü´nün ev sahipliğinde Altıeylül Belediyesi´nin desteği ile 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde Balıkesir Sedefne Otelde gerçekleştirilen eğitime, birçok ilden Biyokimya alanında profesör, uzman ve asistan hekimler ve hastane yöneticileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet Kocaöz, HPLC Yöntemi ile D vitamini ölçüm maliyetlerinde % 80-85 oranında azalma sağlandığını ve yıllık yaklaşık 470 bin TL tasarruf elde edildiğini belirtti.
Kocaöz, Dr. Özgür Baykan´ın bu yöntemin geliştirilmesi için bir buçuk yıldan beridir sabırla, gayretle, büyük fedakarlıklarla çalıştığını, güvenilirlik testlerinden büyük başarıyla geçen çalışma sonucu elde edilen tecrübenin, diğer illerdeki biyokimya alanında çalışan uzmanlar ve hastane yöneticileri ile paylaşılarak, ülke kaynaklarına katkıda bulunmak amacıyla böyle bir organizasyonun gerçekleştirildiğini ifade etti.
Kocaöz, ilk kez gerçekleştirilen, bu denli önemli kişileri bir araya getiren kurs programına akademik destek olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Goncagül Haklar, yöntemi geliştiren Uzm. Dr. Özgür Baykan, çalışmaya katkı sunan sağlık personeline ve programa her türlü maddi desteği veren, kendisi de bir Diş hekimi olduğundan konuya daha büyük hassasiyetle yaklaşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na teşekkür etti.
Kurs programı, sağlık alanındaki AR-GE İnovasyona katkıda bulunması, laboratuvar alanında diğer test kitlerinin geliştirilmesi çalışmalarına ivme kazandırması, milli kaynakların etkin kullanımına katkıda bulunması dilekleriyle tamamlandı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli