Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yerel Medya Semineri Kocaelinde yapılacak

Yerel Medya Semineri Kocaelinde yapılacak

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği yerel medya seminerleri devam ediyor. 16 yıldır Trabzonda

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği yerel medya seminerleri devam ediyor. 16 yıldır Trabzon`dan Adana`ya, İzmir`den Van`a kadar Türkiye`nin dört bir yanında düzenlenen yerel medya seminerlerinde bugüne kadar 7 bini aşkın gazeteciye sertifika verildi. Seminerler; akademisyenleri, usta gazetecileri, yerelde çalışan meslektaşlarıyla buluşturarak mesleki bilgilerin paylaşabileceği platformların oluşmasını sağlıyor.  
 28-29 Haziran 2013 tarihlerinde Yerel Medya seminerlerinin 65`incisi Kocaeli`nde yapılacak. Basın İlan Kurumu`nun Bayramoğlu Tesisleri`nde düzenlenecek "Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim"  konulu seminere Kocaeli, Yalova, Düzce ve çevre ilçelerden çok sayıda gazeteci katılacak.
2 GÜN SÜRECEK
28 Haziran Cuma saat 11.00`de başlayacak seminerin açış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilcisi Colin Dürkop ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay yapacak.  
 A`DAN Z`YE MEDYA
Başkanlığını TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver`in yapacağı ilk oturumda TGC Önceki Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç `İçerik Sorunları`; Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç "Sermaye-Siyaset Sarmalında Medya" konularında birer konuşma yapacak.  
HUKUKSAL AÇIDAN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ
 İlk günün ikinci oturumunda TGC Genel Sekreteri ve HTV İç Yapımlar Direktörü Sibel Güneş, "Günümüz Medyasında Etik Sorunlar"; Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı İsmail Hakkı Polat, "Yeni Medya"; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan Küçük, "Gazetecilik ve Basın Özgürlüğü" başlıklarında katılımcılarla bilgilerini paylaşacaklar. Oturumu TGC Ankara Temsilcisi Taylan Erten yönetecek.  İlk günün son oturumunda Gazeteci Tümer Argın, "Sayfa düzenlemesi" hakkında bilgi verecek. Bu oturumun başkanlığını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yalova Temsilcisi Süheyla Gözdereliler üstlenecek.  
Seminerin ikinci günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balıkesir Temsilcisi Önder Balıkçı`nın yöneteceği ilk oturumla devam edecek. Bu bölümde TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, "İnternet Medyası"; TGC ve TGS`nin Önceki Başkanlarından Gazeteci-Yazar Nail Güreli "Demokrasilerde Yerel Medya" başlıklarında katılımcılarla bilgilerini paylaşıp merak edilen soruları yanıtlayacaklar.
İkinci oturumunda TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve A Haber Editörü İhsan Yılmaz, "Haber Merkezlerinin Bölge Muhabirlerinden Beklentileri ve Haber Değerlendirme Kriterleri" konusunu masaya yatıracak. Türkiye Spor Yazarları Derneği Önceki Başkanı ve Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, "Yerel Medyadan Olimpiyata" başlıklı sunumunda konuyu çeşitli açılardan ele alarak anlatacak. Oturumu Bizim Kocaeli Gazetesi Sahibi Güngör Arslan yönetecek. İkinci günün üçüncü ve organizasyonun son oturumunda TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, "Yerel Basın ve Basın İlan Kurumu" başlığıyla yapacağı sunumda bilgilerini paylaşacak. TGC Bizim Gazete Yazarı Kerim Evren,  gazetecilere "Haber Dili" hakkında doğru bilinen yanlışları ve dilin kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli hususları aktaracak. Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, oturumun başkanlığını üstlenecek. 
SERTİFİKA TÖRENİ YAPILACAK
Seminer Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto`nun Değerlendirme konuşması ve Sertifika töreni ile sona erecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı