Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Operasyonu Paydaş Analizi Toplantısı Gerçekleşti

Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Operasyonu Paydaş Analizi Toplantısı Gerçekleşti

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi´nin katılımıyla hazırlanarak ön seçim aşamasında desteklenmeye uygun bulunan ?Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-YOU)? Operasyonu´nun paydaş analizi toplantı

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının (IPA) Eğitim, İstihdam ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı çerçevesinde desteklenmesi öngörülen Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Operasyonu´na ilişkin toplantıda; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Türk Akreditasyon Kurumu´nun temsilcilerinden oluşan paydaşların görüş ve önerileri alındı.
Toplantıya Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek, ÇSGB Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Hülya Tekin, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Sakarya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Osman Erol İnce ve Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanı Ali Koç katılım sağladılar.
Toplantıda GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen AB projelerine, Güney Marmara Bölgesi´nin yenilenebilir enerji potansiyeline ve Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başta rüzgâr ve biyogazdaki lider konumu ve yaygın jeotermal kaynakları ile Güney Marmara Bölgesi´nin Türkiye´de yenilenebilir enerji teknolojilerinin geliştirildiği bir merkeze dönüşeceğini belirten Özek, Operasyonun bu hedefe yönelik olarak Bölge´nin yenilenebilir enerji eğitimi üssü olması amacıyla hazırlandığından bahsetti.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli