Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Yenikan´ın lisansı yetersiz!

Yenikan´ın lisansı yetersiz!

Bandırmaspor ?Teknik Sorumlusu? Hüseyin Yenikan mı, İhsan İdikut mu?

Sürmekte olan TFF 2. Lig Kırmızı Grup´ta, sezon başından beri Bandırmaspor´un teknik sorumluluğunu yapan Hüseyin Yenikan´ın, ?Pro-Lisans?ı bulunmuyor. Bu nedenle de yönetmeliklere göre Bandırmaspor´da ?teknik sorumlu?luk görevini üstlenmesi mümkün değil.
Bunu aşmak isteyen Bandırmaspor Kulübü yöneticileri, pro-lisansı bulunan İhsan İdikut´un bu lisansından, 15 Eylül 2018 tarihi itibariyle yararlanmaya başladılar. Çorumspor´un eski futbolcularından olan ve bir süre Kahramanmaraşspor´da da görev yapan İdikut, kağıt üzerinde bordo-beyazlı takımın ?teknik sorumlusu? olarak gözüküyor. Buna paralel şekilde de, oynanan lig maçlarındaki esami listelerinde ismi ?teknik sorumlu? olarak yer alıyor. Ancak takımı pro-lisansı olmayan Hüseyin Yenikan çalıştırıp maçlarda da başka bir görevli unvanıyla kulübeye giriyor. Yenikan, buna karşın maç sonunda da teknik sorumlu konumunda basın toplantılarına katılıyor.
Ülkemizde, aynı zamanda yabancı takım da çalıştırabilmeyi sağlayacak pro-lisansına sahip 750 dolayında çalıştırıcı bulunuyor.
Birçok kulüp, etik olmasa da, pro-lisansı bulunmayan teknik sorumluları için Bandırmaspor´un da yaptığı gibi ?diploma kiralama? yoluna gidiyor.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Yenikan lisansı yetersiz
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli