Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yeni Kimlik Kartları İçin Kaç TL Ödenecek

Yeni Kimlik Kartları İçin Kaç TL Ödenecek

Yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak nüfus kimlik kartları, yeni yılla birlikte vatandaşların cüzdanlarında yerini alacak. Son Bakanlar Kurulunda İçişleri Bakanı Muammer Gülerin kimlik kartı ile ilgili yaptığı sunum ve gösterdiği taslak kartlar

Yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak nüfus kimlik kartları, yeni yılla birlikte vatandaşların cüzdanlarında yerini alacak. Son Bakanlar Kurulu`nda İçişleri Bakanı Muammer Güler`in kimlik kartı ile ilgili yaptığı sunum ve gösterdiği taslak kartlar kuruldan onay aldı. 2014`ten itibaren dağıtımına başlanacak akıllı kimlik kartlarının vatandaşa maliyeti de belli oldu. Kartların 18 TL karşılığında verilmesi planlanıyor.
ŞİFRELİ ÇİP BULUNACAK
İçerisinde pek çok özelliği de barındıran akıllı kimlik kartları ile vatandaşlar vize istemeyen ülkelere gidebilecek. Akıllı kartlarda, vatandaşların banka hesap numaralarının, ehliyet, maaş ve sağlık bilgilerinin olduğu şifreli bir çip yer alacak. Kimliklerin üzerinde 1 GB`ye kadar veri depolanabilecek.
DAĞITIMI 3 YIL SÜRECEK
Bakanlar Kurulu`ndan da onay alan akıllı kimlik kartlarının tüm vatandaşlara dağıtımı 3 yılı bulacak. Her yıl 25-30 milyon akıllı kimlik kartı dağıtılacak.
ARINÇ BİLGİ VERDİ
Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Vatandaşlarımız yeni kimlik belgeleriyle her türlü işlemi yapabileceklerdir. Seyahatlerde, e-devlette ve bürokrasi de kullanabilecekler. Usulsüzlük yolsuzluk ve maddi kayıpları azalacaktır. Bununla ilgili tüm işlemler yapıldı. Artık temin edilme ve vatandaşlarımıza sunulma noktasına gelindi" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli