Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yeni Karesi Toplu Konutları yapımına BALTOK A.Ş. el koydu

Yeni Karesi Toplu Konutları yapımına BALTOK A.Ş. el koydu

Balıkesir Belediyesi ve Baltok A.Ş. güvencesiyle yapımı süren Yeni Karesi Balıkesir Konutlarında 1. Etap çalışmalarında sona gelindi.

Yeni Karesi Balıkesir Konutları 1. Etap ve 2. Etap yapımlarını üstlenen söz konusu şirketin 2. Etap yapımından mali sorunları gerekçe göstererek vazgeçmesi üzerine Baltok A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından konuyla ilgili kamuoyuna yazılı açıklamada bulunuldu.
Baltok A.Ş. tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Balıkesir´in en büyük toplu konut projesi olarak bilinen Yeni Karesi Balıkesir Toplu Konutları inşaatında, satış aşamasında olan 10 Blok 505 Daireden oluşan 1.Etap çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Projemiz yüklenicisi Taş Yapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi´nin çeşitli mali sorunları nedeniyle, projesi hazır ve ruhsatı alınmış ancak satışına henüz başlamadığımız 14 blok 800 dairelik 2.Etap inşaatlarına başlayamayacağını şirketimize bildirmiş ve sözleşmenin feshini talep etmiştir. Yüklenici firmanın fesih talebi değerlendirilmektedir. Özellikle belirtmek isteriz ki; Yüklenici firmaya, taraflar arasındaki sözleşmeye göre, bugüne kadarki inşaat ve imalat bedellerinin tümü ödenmiş olup Baltok A.Ş.´nin yüklenici firmaya hiçbir borcu bulunmamaktadır. Satış faaliyetleri devam eden, 1.Etap 10 Blok 505 Adet Dairenin dış cephe, iç duvar, pencere doğrama ve iç sıva imalatları büyük ölçüde tamamlanmış olup kalan eksik imalatlarına fesih işlemlerini müteakip, yerel firmalar ve Baltok A.Ş. tarafından ara verilmeden kesintisiz devam edilecektir. Saygıdeğer müşterilerimize hiçbir aksaklığa ve gecikmeye mahal vermeden taahhüt edilen sürede ve eksiksiz olarak dairelerinin kendilerine teslim edilmesi sağlanacaktır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sermayesiyle kurulan ve faaliyetlerine devam eden Baltok A.Ş.´nin sahip olduğu menkul ve gayrimenkullerinin üzerinde hiçbir kurum ve kuruluşa ait banka ipoteği yoktur. Tamamen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi güvencesinde faaliyetlerine devam eden şirketimizin bundan sonraki diğer projeleri olan İnşaatçılar Çarşısı, Akademik Odalar, Avlulu Evler, Yeni Karesi 2. Etap ve Gazi Osman Paşa Mahallesi´nde yapılması planlanan Sosyal Konut projelerimizin, proje ve ruhsat çalışmaları şirketimiz bünyesinde özenle devam etmekte olup; 2019 yılı başlarında tüm bu projelere de başlanılması planlanmaktadır. Projelerimiz kısa bir zaman içerisinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun katılımıyla düzenleyeceğimiz tanıtım toplantısı ile tanıtılacaktır. Balıkesir´e değer katmak amacıyla çıktığımız yolda, bir takım kirli çevrelerce şirketimiz hakkında, maksatlı olarak yürütülen karalama ve itibarsızlaştırma çalışmalarını üzüntüyle izlediğimizi ve sonuna kadar hukuki takipçisi olacağımızı siz saygıdeğer kamuoyuna bildiririz.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli