Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yeni havaalanı için düzenlenen festivale Balıkesir´den destek

Yeni havaalanı için düzenlenen festivale Balıkesir´den destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü´nün organizasyonunda İstanbul Yeni Havalimanı Yerleşkesinde gerçekleşen festival başladı.

Türkiye´nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi için farkındalık oluşturmayı hedefleyen ve ilk kez gerçekleşen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin ilk gününe Edremit ve Manyas İlçelerinden 180 genç katıldı. Festivalin ilerleyen günlerinde toplamda 400 gencimiz daha bu festivale katılım sağlayacak.
Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Teknofest, muhteşem şovlara ev sahipliği yapıyor. Öncelikle milli gururumuz olan Türk Yıldızları´nın akıl almaz şovuna sahne olan festival, daha sonrasında Kenan Sofuoğlu´nun aynı anda bir F-16´ya, bir iş jetine ve bir Formula 1 aracına meydan okuduğu gösteri ile devam etti. Askeri ve sivil hava araçları festival alanına çekilirken, gençler, oluşturulan alanlarda ANKA, Milli Muharip Uçak, T625 helikopteri, Göktürk-2 uydusu, jet eğitim ve yakın destek uçağı Hürjet, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş ve Atak helikopterini yakından görme fırsatı buldu. Festival kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri´nin en seçkin birimlerinden milli gururumuz Türk Yıldızları, 30 dakika süren bir gösteri gerçekleştirdi. Solo Türk de ziyaretçilerin tezahüratları eşliğinde alçak geçişlerin yer aldığı bir gösteri sundu. Gösteri yapan ATAK helikopterleri gökyüzünde harmandalı oyununa atfen hareketler yaparak büyük beğeni topladı.
23 Eylül tarihine kadar devam edecek bu güzel organizasyona gitme fırsatı bulan gençler emeği geçenlere teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı