Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

??Yeni devlet kurduk´´ tartışmalarına CHP´li Akın´da katıldı

??Yeni devlet kurduk´´ tartışmalarına CHP´li Akın´da katıldı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Edremit Kitap Fuarı´na katılarak, açılış konuşması yaptı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Edremit Kitap Fuarı´na katılarak, açılış konuşması yaptı.
Akın, AKP MYK üyesi Ayhan Oğan´ın tartışma yaratan ??Yeni devlet kurduk´´ açıklamasına yaptığı konuşmayla büyük tepki gösterdi.
Akın, konuşmasında şöyle konuştu: ?Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği şu günlerde sanatsal, kültürel etkinliklere daha çok ihtiyaç duyuyoruz.
Bugün Türkiye´nin en saygın anayasa profesörlerinden olan ve KHK ile mesleğinden ihraç edilen İbrahim Kaboğlu hocamız da aramızda.
Kaboğlu hoca tam da ülkenin rejimini değiştirecek meşru olmayan anayasa değişikli sırasında görevinden ihraç edildi. Ülkenin anayasasını değiştirirken anayasa profesörlerini ihraç eden bir başka ülke daha yoktur dünya üzerinde, olanların da özelliklerini, tarihe nasıl geçtiklerini biliyorsunuz. Kaboğlu hoca akademiye yapılan adaletsizliğin simgesi oldu.?
CHP´nin Çanakkale´de düzenleneceği Adalet Kurultay´ı ile de bilgi veren Akın, ?26-30 Ağustos tarihlerinde Çanakkale´de topyekün mücadele ile emperyalizme geçit vermediğimiz yerde Adalet Kurultayı düzenleyeceğiz. Partiler üstü olacak bu toplantıya toplumun her kesiminden vatandaşımız katılabilecek. Adalet meselesi toplum ve devlet meseledir ve bunu adalet isteyen bütün vatandaşlarımızla birlikte çözeceğiz.? diye konuştu.
Milli Mücadeleye tanıklık etmiş, Kuvayı Milliye şehri olan Balıkesir´de de Adalet Çağrısı yapmayı gerekli bulduğuna dikkat çeken Akın, ?Bu bir adalet mücadelesidir, bu bir cumhuriyet mücadelesidir. Mücadele kaçınılmazdır. Hepinizi 26-30 Ağustos´taki Adalet Kurultayı´na bekliyor. Atatürk´ümüzün bıraktığı laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti´ne sahip çıkmaya davet ediyorum. Şimdilerde çıkıp yeni devlet kurduk diyorlar, bunların evlerinin arka bahçelerinde bile devlet kurmalarına izin vermeyiz bu vatan hepimizin.´´ diyerek konuşmasını noktaladı.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli