Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Yeni çipli kimlik kartları başvuruları başladı

Yeni çipli kimlik kartları başvuruları başladı

Ülkemizde yeni çipli kimlik kartları için başvurular başladı.

Ülkemizde yeni çipli kimlik kartları için başvurular başladı.
Her il ve ilçede vatandaşlar kartlardan almak için nüfus müdürlüklerine giderken, ilçemizde de yeni çipli kimlik kartları için başvurular alınmaya başladı.
Başvuruların başlamasıyla birlikte çok sayıda vatandaş nüfus müdürlüğüne akın etti. Yeni çipli kimlik kartlarını almak isteyen vatandaşların sabahın erken saatlerinden başlayarak yoğunluk oluşturduğu görüldü.
Erdek İlçe Nüfus Müdürlüğü Memuru Özgür Koç, vatandaşlara yeni çipli kimlik kartlarının nasıl ve ne şekilde verileceği hakkında bilgi verdi.
Koç: ?Kartlar hemen verilmiyor?
Vatandaşların öğleden önce nüfus müdürlüğüne gelmeleri gerektiğini hatırlatan Koç, istenilen evrakları 1 adet biyometrik fotoğraf, kimlik aslı ile bankaya ödenmiş 16 lira ücret olarak açıkladı.
Koç, yapılan başvurudan sonra yeni çipli kimlik kartlarının 10 gün içinde adrese geldiğini söyledi.
Zeytinli Mahallesi Muhtarı da başvuru yaptı
Yeni çipli kimlik kart başvurularının başlamasıyla birlikte ilçemiz Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın da başvuran vatandaşlar arasında yerini aldı.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak heyecanlandığını söyleyen Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Erdek Nüfus Müdürlüğü´ne gelip yeni çipli kimlik kartı başvurusunu yaptığını belirterek, ?hayırlı olsun? temennisinde bulundu.
Haber : Taygun Ertan



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli