Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

YEMMAK ATAKTA GMKAdan 900 Bin Liralık Preje Desteği

YEMMAK ATAKTA GMKAdan 900 Bin Liralık Preje Desteği

Bandırmada kurulu YEMMAK A.Ş., yeni hedeflere kilitlendi.

Bandırma`da kurulu YEMMAK A.Ş., yeni hedeflere kilitlendi.
YEMMAK Teknik Müdürü Nihat Yazıcı ve Genel Müdür Yardımcısı Halil Yırtımcı, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında yem fabrikası kurma çalışmalarının sürdüğüne dikkati çekerken, şunları söylediler:
"Şu anda Adapazarı`nda Şenpiliç için fabrika yapıyoruz. Bu şirket, yaptığımız yeni fabrika ile birlikte kesim kapasitesini 400 binden, 600 bine yükseltecek. Bunun yanı sıra Rusya, Azerbaycan, Mısır, İran, Irak, Libya ve Ürdün`de de fabrika yapım çalışmalarımız sürüyor."
2012 yılında 30 milyon lira olan cirolarının, içinde bulunduğumuz 2013`te daha da artacağını, geçen yıl 9 milyon dolar olan ihracatlarının da bu yıl sonunda % 20 artmasını beklediklerini vurgulayan Yazıcı ve Yırtımcı, sürekli olarak şirketlerini yenilemeye çalıştıklarını açıkladılar.
GMKA`DAN DESTEK
Bu amaçla başvurdukları Güney Marmara Kalkınma Ajansı`ndan (GMKA) 900 bin TL`lik proje bedelinin yarısını hibe yoluyla almaya hak kazandıklarını belirten Yazıcı ve Yırtımcı, şöyle konuştular:
"GMKA`dan, şu ana dek Marmara Bölgesi`nde en yüksek proje bedelini biz aldık. Bu parayla alacağımız yeni tezgâhlarla teknolojimizi yenileyip, Çin ve Avrupa ülkeleri ile rekâbet şansını yakalamak istiyoruz. Bu krediyle üretimimizi ful otomatik duruma getireceğiz. Buna paralel şekilde, hâlen 60 dönümde kurulu bulunan fabrikamızın yanındaki 40 dönümlük bir alanı da satın alarak, arsa yatırımı gerçekleştirdik."
Şu anda kapasite açısından Türkiye`de sektöründe lider konumda bulunan, 250 kişinin çalıştığı YEMMAK A.Ş., 1973 yılında, Rıdvan Kavruk tarafından kurulmuştu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı