Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yazıcı, yeni yıla yerin 747 metre altında girdi

Yazıcı, yeni yıla yerin 747 metre altında girdi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yılbaşını yerin 747 metre altındaki madencilerle birlikte geçirdi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yılbaşını yerin 747 metre altındaki madencilerle birlikte geçirdi.
Vali Yazıcı, yılbaşı dolayısıyla Esan Balya Kurşun ve Çinko İşletmeleri´ni ziyaret ederek yerin 747 metre altında çalışan madencilere yılbaşı sürprizi yaptı.
Vali Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz ile birlikte maden sahasına geldi. Baret takıp madenci kıyafeti giyen Vali Yazıcı, maden ocağına inmeden önce yaptığı açıklamada, "Bu benim için en anlamlı yılbaşı. İşçi kardeşlerimiz yerin yüzlerce metre altında ekmek parası için ter döküyor. İşçi kardeşlerimizle birlikte olmak bizim açımızdan en büyük mutluluktur." dedi.
Yazıcı, daha sonra 6,5 kilometrelik tünelle 747 metre derinlikte çalışan maden işçilerinin yanına ulaştı.
Bir süre işçilerle sohbet eden Vali Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye´nin en büyük madenlerinden birinde yeni yıla girmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
2017´nin madenciler için hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Vali Yazıcı, "Böyle önemli ve güzel bir tesiste yapılan üretim ülkemize fayda sağlıyor. İnşallah ülkemizin rezervlerini böyle çıkarıp, ekonomiye kazandırırız. Bunlar, göğsümüzü kabartan işler. Burası modern şartlara uygun bir maden tesisi. Şu anda 747 metre yerin altındayız ve yeni yılı çalışan arkadaşlarımızla birlikte kutladık. Başta buradakiler olmak üzere 2017´nin güzellikler ve barış getirmesini diliyorum. Yerin 747 metre altında 2017´de, savaşın olmadığı, insanların barış içinde yaşadığı, insan haklarının geçerli olduğu, herkesin eşit olduğu, mutlu bir şekilde yaşamını devam ettirdiği ve ülkemiz açısından da terörün olmadığı bir Türkiye´yi arzu ediyoruz." diye konuştu.
Eczacıbaşı Esan Balya Kurşun ve Çinko İşletmeleri Müdürü Ali Türkistanlı da işçilerle birlikte yeni yıla girdiklerini vurgulayarak, ayrı bir heyecan yaşadıklarını ifade etti.
Maden hakkında bilgi veren Türkistanlı, "Burada 1.050 kişiyle çalışıyoruz. Yıllık 1 milyon 800 bin ton cevher çıkarıyoruz. Biz bu cevheri yukarıya çıkardıktan sonra işleyip, ihraç ediyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve beraberindekiler, işçilerle baklava yedi, çay içti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli