Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yazıcı, yangında zarar gören alanları havadan inceledi

Yazıcı, yangında zarar gören alanları havadan inceledi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Dursunbey´de yangında zarar gören alanları helikopter ile havadan inceledi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Dursunbey´de yangında zarar gören alanları helikopter ile havadan inceledi.
Vali Ersin Yazıcı ve Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı Dursunbey´deki orman yangınında zarar gören 92 hektarlık alanı helikopterle havadan inceledi.
Alanı havadan tarayan Vali Yazıcı, Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı´dan bilgi aldı.
Vali Yazıcı daha sonra, Dursunbey ilçesi Karapınar Mahallesinde meydana gelen yangın sonucu kullanılamaz hale gelen evleri yerinde görmek ve bu evlerde kalan vatandaşların yaralarını sarmak üzere olay yerinde incelemelerde bulundu.
Devletin güçlü olduğunu ve mağdur olan vatandaşlarının yaralarını sarmaya her zaman muktedir olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, imkânlar ölçüsünde zarar gören ailelerin yaralarını el birliği ile saracaklarını ve kendi üzerlerine düşen desteği vereceklerini kaydetti.
Yangın nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten Vali Yazıcı, "Yangın bölgesine anında gelen yangınla mücadele ekiplerimiz canla başla çalışarak çıkan yangına müdahale ettiler. İlk olarak ekiplerimiz herhangi bir can kaybı yaşanmadan yerleşim alanlarının zarar görmemesi için yerleşim alanlarında tedbir aldı. Bugün de ilk olarak bölgeyi havadan inceledim. Daha sonra ailelerimizi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ileterek evlerde gerekli incelemelerde bulunduk. Vatandaşlarımızın acısını hafifletmek ve yalnız olmadıklarını göstermek için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Ailelerin mağduriyetini gidermek için ekiplerimize gerekli talimatları verdik. Devletimiz çok büyüktür ve hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmaz. Çünkü bizler halkımız için varız. Devletimiz güçlüdür ve kimseyi ne afette ne de başka bir zamanda aç ve açıkta bırakmaz. Bizleri teselli eden her hangi bir can kaybının yaşanmamasıdır. Hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta kalmasına müsaade etmeyiz." dedi.
Yangın, Karapınar Mahallesinde 12 Eylül´de bir evde başlayıp, ormanlık alana sıçramış ve rüzgârında etkisiyle 92 hektarlık alan zarar görmüştü. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false