Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yazıcı, sporun kardeşlik ve beraberlik olduğunu yineledi

Yazıcı, sporun kardeşlik ve beraberlik olduğunu yineledi

Balıkesir İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında yapıldı.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun çerçevesinde ilimizde spor alanlarında yapılacak spor müsabakalarının güvenliğinin sağlanmasına ilişkin önlemleri gözden geçirmek üzere, Vali Yazıcı Başkanlığında toplantı düzenlendi.
Valilik Kocaseyit toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yazıcı´nın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Berber, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Sağlık Müdürü Necati Kelemençe, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile kurul üyeleri katıldı.
Vali Yazıcı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; sporun amacının kardeşliği, birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu belirterek burada herkese birtakım sorumlulukların düştüğünü ve özellikle sporseverlerin daha fazla duyarlılık göstermesini arzuladıklarını vurguladı.
Spor ve şiddetin bir araya gelmemesi gereken kavramlar olduğunu vurgu yapan Vali Yazıcı, "Hepimiz spora çok ama çok önem veriyoruz. Sporda şiddeti önlemek için her zaman iş birliği içerisinde olacağız. Sporu konuştuğumuzda başarının yegâne ölçüsü paylaşmak, kucaklaşmak ve uzlaşmak olmalıdır." dedi.
Vali Yazıcı, toplantının ilimiz spor etkinliklerine, sevgi ve dostluğa katkıda bulunması temennisiyle katılımlarından dolayı kurul üyelerine teşekkür etti.
Kurul toplantısında, ilgili kanun gereğince; 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi spor müsabakalarında istenmeyen olayların önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirler ve bu tedbirlerin uygulamalarının sağlanması, önlem ve yöntemlerin tespiti, spor müsabakalarında meydana gelen olayların nedenleri ve kaynakları ile bu olaylara neden olan diğer sorunların çözümü ile ilgili ortak kararlar alındı. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli