Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yazıcı, kaymakamları ?devletin eli´ olarak tanımladı

Yazıcı, kaymakamları ?devletin eli´ olarak tanımladı

Balıkesir Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Balıkesir Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın Başkanlığında gerçekleştirildi.
Balıkesir Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Balıkesir Vali Yardımcıları ile ilçe kaymakamları katıldı.
Balıkesir Valiliği´ne atandığı günden itibaren bütün ilçeleri birçok defa ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunduğunu belirten Vali Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmasında, "Ben öncelikle sizlerden muhtaç ailelerimize yardım yapılması konusunda, ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılama yönünde yardımlara devam etmenizi istiyorum. Bizim görevimiz zor durumdaki vatandaşlarımıza devletin merhamet elini uzatmaktır. Halkın tüm dertleriyle dertlenmek, onlara aracı olmak birinci vazifemiz. İlçelerinizde ikamet eden Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi sık sık ziyaret etmenizi istiyorum, onlar bizim için çok özel insanlar. Vatandaşlarımızın kendini sahipsiz hissetmemesi önemlidir. Devletin eli sizsiniz. Dolayısıyla kimin ihtiyacı var, kimin ihtiyacı yok. Bunu en iyi şekilde gözlemlemekte sizin sayenizde olacak. Bulunduğunuz yerlerde bütün devlet organlarının en iyi şekilde koordineli çalışmasını yine siz sağlayacaksınız." İfadelerini kullandı.
Kaymakamların, bulundukları yerlerde, devleti temsil ettiğine dikkat çeken Vali Yazıcı, sorumluluklarının bu yüzden çok büyük olduğunu belirtti.
Birinci önceliklerinin eğitim olduğunu yineleyen Vali Yazıcı, "Balıkesir´de eğitim kalitesinin artırılması, belirlenen stratejik amaç ve hedeflere ulaşılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi´nin pozitif sonuçlarını hep birlikte almayı ümit ediyorum. BENGİ bizim en çok önem verdiğimiz projemiz. Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Çocuklarımızın bilgi çağının gerektirdiği çeşitli bilgilerle yetiştirilmesi, hem kendileri ve ailesi hem de toplum için çok önemli. O nedenle, bu konuda hepimizin görev ve sorumluluğu bulunmaktadır. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onları el birliğiyle hayata hazırlamalıyız." dedi.
Çocukların sadece okula gitmeyip, mutlaka bir sanat veya spor dalında da eğitim alması gerektiğinin altını çizen Vali Yazıcı, "Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. Çocukların zamanını en iyi şekilde değerlendirmek ve planlı yaşamayı sağlamasını öğretmek için spor merkezlerinin kapılarını sonuna kadar açtık. Sağlıklı yaşam için spor şart. Bu nedenle biz öğrencilerimizin spor yapmasına büyük önem veriyoruz. Bu proje için de destekleriniz artarak devam ediyor. Yeni katkılarınızı bekliyoruz. Vereceğiniz çok küçük katkılarla binlerce insana ulaşmış olacağız. Binlerce insana Balıkesir´imizin geleceğine çok büyük katkı sunmuş olacağız. Bundan şehrimizi mahrum etmeyelim. El birliğiyle küçük katkılarla büyük işler başarabileceğimizi herkese gösterelim." dedi.
Doğal güzelliği ve tarihi zenginliğiyle Balıkesir´in dünyanın en ayrıcalıklı turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Turizm, hem dünyada hem Türkiye´de ve dolayısıyla Balıkesir´de de yükselen bir sektör. İlimizin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması yönünde önemli adımlar atılmış, Balıkesir´i ülke turizmi içinde farklı ve nitelikli bir konum kazandırarak turizm sektöründe marka yapmak amacıyla her türlü gayreti göstermeliyiz. Hepimiz birbirimize destek olursak başarı kalıcı olabilir. Yapabileceklerimizi ortaya koyup samimi olarak bir şeyler yapmalıyız. Sürdürülebilir bir turizmi düşünmeliyiz. Bölgeye gelen turist sayısı artarak devam ediyorsa bununla birlikte işletmelerin kendini geliştirme ihtiyacı doğacak. İlimizin sahip olduğu potansiyeli vizyoner bir bakış açısıyla değerlendirmek, Balıkesir marka kentini meydana getirme konusunda büyük öneme sahiptir. Balıkesir´in bu avantajlı yönlerini ve turizmdeki gelirini daha da arttırmak için hep birlikte ve ortak hareket etmemiz gerekmektedir." dedi.
Ortak paydalarının Balıkesir olduğu konusuna dikkat çeken Vali Yazıcı, "Balıkesir´de özellikle ve öncelikle yapmamız gereken; Balıkesir için ortak hedefte buluşan ve Balıkesir heyecanını yüreğinde taşıyan bizlerin Balıkesir´i farklılaştırma stratejilerini etkinleştirerek takım oyunu oynamada gayretlerimizi daha da arttırmamızdır.Balıkesir´in tüm dinamikleri ile birlikte yakaladığımız başarıyı daha da ileri noktalara taşımak amacıyla, Balıkesir ortak paydasında el birliği ve işbirliği içerisinde Balıkesir´imize değer katacak her türlü projede çalışmalarımızı sürdürmeliyiz." diyerek konuşmasını noktaladı.
Daha sonra İlçe Kaymakamları ayrı ayrı söz alarak ilçelerde yürütülen faaliyetler ve sorunlar hakkında açıklamalarda bulundular.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli