Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yazıcı, daha yeşil bir Balıkesir için çalıştıklarını açıkladı

Yazıcı, daha yeşil bir Balıkesir  için çalıştıklarını açıkladı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koordinasyon Merkezinde 2018 yılı Balıkesir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon toplantısı yapıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koordinasyon Merkezinde 2018 yılı Balıkesir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon toplantısı yapıldı.
Toplantıda, alınan kararlar ve son hazırlıklar gözden geçirildi.
Orman yangınları açısından birinci derece hassas bölge olan Balıkesir´de 2018 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Koordinasyon toplantısı yapıldı.
Havaların ısınmasıyla orman alanlarında çıkabilecek yangın riskinin artması konusunda alınabilecek tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Vali Yazıcı, "Kurumlarımız orman yangınları konusunda kendi üzerine düşen görevleri bilmesi lazım. Kimin hangi kurumla iletişim halinde olacağının organize edilmesi önemli. Balıkesir orman yangınları açısından riskli bir bölgedir. Yangın riski yüksek alanlarımız var. Bunun için de okullarda öğretmenlerimize, ibadethanelerimizde ise din adamlarına önemli sorumluluklar düşmekte, ağacın ve ormanın önemini her fırsatta anlatmaları gerekmektedir. Yapılacak olan işbirliği için şimdiden teşekkür ediyor ve şükranlarımı arz ediyorum. Büyük emekle oluşturulan ormanları gelecek kuşaklara aktarmak için yangın gibi önemli afetten korumak için devletimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla tedbirleri gözden geçirdik. Hazırlıklarımızı bitirmiş bulunuyoruz inşallah kazasız bir sezon geçiririz. Gelecek kuşaklara yeşil bir Balıkesir bırakmak için çalışmaya devam ederiz." dedi.
Düzenlenen toplantıda Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı´da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli