Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Yazar İncilâ Çalışkan´ın son kitabı yayınlandı

Yazar İncilâ Çalışkan´ın son kitabı yayınlandı

Eğitimci-Yazar İncilâ Çalışkan´ın son kitabı olan ?Sevinçli Günler?, okuyucularla buluştu

Eğitimci-Yazar İncilâ Çalışkan´ın son kitabı olan ?Sevinçli Günler?, okuyucularla buluştu. Çalışkan, Bandırma Belediyesi´nin sponsorluğunda bastırılıp, Bandırma halkına armağan ettiği kitabında arkeoloji sevgisini aşılamaya çalışıyor. Ülkü, Engin, Buket ve Murat isimli genç kitap kahramanların ağzından, sıcak bir öykü tadında Balıkesir, Ayvalık, Edremit, Bergama, Kazdağları, Bandırma ve Erdek ile Güney Marmara Bölgesi´ndeki arkeolojik ve tarihi yerler dile getiriliyor. Kitabın son bölümünde, Erdek´in karşı sahilinde yer alan Zeytinliada ören yerinin önemine dikkat çe-kiliyor.

Türkiye Yazarlar Sendikası, Çocuk ve Gençlik Yazını Derneği, Kadın Yazarlar Derneği, Edebiyatçılar Derneği ve Egeli Kadın Yazarlar Platformu üyesi olup, çok sayıda basılmış çocuk ve gençlik romanlarının yanı sıra ödül alan birçok öyküsü de bulunan İncilâ Çalışkan, son kitabı ?Sevinçli Günler?in arka kapağındaki tanıtım yazısında şöyle diyor:
?Yeryüzünde, ülkemiz kadar güzel ve zengin ülke azdır. Savaşlar ve bilinçsizlik, her coğrafyada olduğu gibi ülkemizde de doğaya ve tarihi eserlere zarar vermektedir.
Üzerinde yaşadığımız topraklar, şair Nazım Hikmet´in deyişiyle ?Bir kısrak başı gibi uzanmış´tır. Kıyılarda zeytinlik ve çamlıklar denizle söyleşir. ?Güzel Marmara´, tarihten gelen engin bilgeliğini, daha aydınlık günlerin beklentisini, insanlara sürekli fısıldar.
?Yurt sevgisi´, bu toprağın dağını, kır çiçeklerini tanımadan, bilmeden mayalanmıyor. Bizden önce yurdumuzda yaşayanları, kentler kuranları merak etmeye başlayınca, düşüyoruz yollara. Gezdiğimiz her yerde durun düşünüyor, ?Şimdi, vatana hizmet sırası bizde´ diyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği hedeflerimiz var. Geleceğe ilerlemede yol göstericimiz hep ?bilim ve akıl´olmalı. Ülkemizi aydınlığa ulaştırmak için çağın düşüncesiyle hareket etmeliyiz.
Arkeoloji, bir bilimdir. Bize, insanlığın nereden geldiğini öğretir. Tarih bilgisiyle yetişen insanlar, geleceklerini bilinçle kurarlar. Anadolu, eskiden beri üzerinde yaşayan insan topluluklarının dilleri, inançları, kültürleri ve bıraktıkları eserler ile bir açık hava müzesidir.
Gezmek, incelemek ve gezdiği yerlere yüreğinin gözü ile bakmak gerekir diye düşünüyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli